View Single Post
Eski 11-05-2015, 17:13   #11
necromancer42
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-05-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
Venus Flytrap Tohumu cimlendirme

Merhaba arkadaslar. Ben etobur bitki sevdasina yeni kapilmis biriyim. Etobur bitki cesitlerinden venus fly trap'ı sectim. bitkiyi hazir almaktansa tohumundan kendim yetistirmek istedim. Evet forumda bunun ne kadar zor oldugunu okudum ancak hala tohumlari yetistirme adina kafamda bazi sorular var. Bu nedenle benim siz degerli arkadaslarima birkac sorum olacak. Tohumlari aldigim arkadas bir cimlendirme taktigi soyledi. Assagidaki fotograflarda gordugunuz uzere saksiyi bir bardagin icine koyuyorum ustunude baska bir bardakla kapatiyorum. Bu kapattigim bardaga 8 ile 10 arasi delik actim. Bir diger fotograftada goruldugu uzere yavas yavas cimlenmeye basladi ama biseyler ters gidiyor gibi diger saksida herhangi bir hareket yok. Size sorucagim sorular ise sunlar.

1. Acaba bu ustune kapattigim bardaklardan kurtulsammi. Cunku bardagin ici nemden dolayi damla damla su oluyor ve tohumlarin ustune dusme ihtimali var.
2. Tohumlar gunde 6 saatim ustune gunes isiginin altinda kaliyor. Bu herhangibir sorun teskil edermi?
3. Gunes isigini daha iyi alabilsin diye gu icinde 1 kez yerlerini 3 metre kadar degistiriyorum ve gunes battiginda camin onunden iceriye aliyorum (icerdeykende camin onunde) bu herhangi sorun dogururmu?
4. Aksam oldugunda led isiklarla 3 saat kadar topraga cok yakin olmamakla birlikte isik takviyesi yapiyorum l. Bunun yarari olurmu?
Zaman ayirip sorularima cevap verirseniz cok tesekkur ederim. Ayrica yetistirme konusunda onerilerinizi ve yardimlarinizi bekliyorum...


http://i.hizliresim.com/YBk1B2.jpg


Düzenleyen malina : 12-05-2015 saat 15:43 Neden: Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz.
necromancer42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön