View Single Post
Eski 04-05-2015, 15:51   #1
sigortacihasim
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Tütsü balık

Bir süre önce tütsü balığa merak sardım.
İnternette uzun bir araştırma yaptım.Tütsüleme yapmak için öncelikle bir aparatın gerek olduğunu öğrendim.Yatığım araştırmada,çok basitinden,çok teşekküllü teknolojik ve endüstriyel bir çok aparatlar olduğunu gördüm.Bunlar 50-60 tl den başlayıp milyarlara kadar varan tütsü aparatlarıydı.
Tütsü yapabilmek için öncelikle bir aparat şart.Bunun illaki çok pahallı olmasına luzum da yok.Sonra tütsü dumanını,isi sağlayacak meşe odunu talaşı lazım.Asla yağlı odun (Çam gibi vs) talaşından olmaz.Birde tütsü yapacağınız balık.
Ben nasıl yaptım onu sizinle paylaşayım.
Öncelikle sobacılardan yuvarlak tel ızgara aldım.Bunu bağlantı yerlerinden iki parçaya ayırdım.Tutma kollarını da yapacağım aparata koyup çıkartmak için 90 derece kıvırttım.
Sonra tenekecilere giderek,bu tel ızgaranın içine rahat girebileçek şekilde,çizimini kendi yaptığım 40cm çapında 70 cm yüksekliğinde bir bidon yaptırdım.
Bidonun içine tel rafları koymak için,(L) şeklinde köşebent kaynattırarak iki kat raf ayağı yaptırdım.
Bundan sonra sıra ısıtma işine geldi.Yine internete girerek 1200wat lık yuvarlak elektrikli taş ızgara aldım.
Bidonun içinde ki ısıdan kablosunun eriyeceğini düşünerek,elektrikli ızgaranın kablosunu iptal edip onun yerine bir elektrikçiye yanmaz silikonlu kablo taktırdım.Resimde elektrikli ızgaradan çıkan kahverengi kalın kablo yanmaz kablodur..
Sonra bidonu al tarafından yandan deldim ve kabloyu buradan dışarı çıkarttım.
Prize giden kabloya basit bir reosta taktım ki voltajı istediğim gibi ayarlayayım.Sürekli 1200 Wat yanım elektrikli ızagaranın üzerine koyacağım tası eritmesin.


aa

Eklenen Resimler
     
sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön