View Single Post
Eski 02-05-2015, 18:52   #19
belkibirgun54
Yeni Üye
 
belkibirgun54's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: sakarya
Mesajlar: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
tepe vurmasını geç yaptığınız taktirde zaten fidancınızın bahçesinden sökülerek sizin bahçenize taşınan ve bu esnada kökleri zarar gören yeni bir toprakta ve bir iklimde uyanan ve kendini bu ortama adapte etmeye çalışarak hayatta kalmaya uğraşan fidanınızın tüm enerjisini verdiği fidanın üst kısımlarını kesip atacaksınız. zaten enerji üretiminde ki fidanınızın enerjisini yok edeceksiniz. bu kesimi fidanlarınıza bu enerji yürümeden yapmış olsaydınız tek kesip attığınız şey odunsu yapı olacaktı.
bahçenizi ziraat mühendisi ile oluşturdunuz ancak bu mühendis size dikimi toprak seviyesinde yaptığınızda açtığınız çukurların bir süre sonra çökerek fidanlarınızın kot seviyesinden aşşağıda kalacağını söylemiyor ise biran evvel bu insandan uzak durunuz.
Beni gerçekten ziraat mühendislerinden soğuttu bu tip insanlar.

az önce ziraat mühendisi ile yaptığım görüşmede tepe budamasinin geç oldugunu söyledim. doğruladı. perşembe gunu saat 3 de gelebilecegini .fidanlarin durumuna göre keseceği mesafeyi kök yapmismi yapragina falan tecrübe gerektiren iş olduğunu belirtti.
ilk dilkmde ucretsiz tepe budamasinin ve mayıs da fidanlarin durum kontrolünü ücretsiz yapacağını belirtmesine karşılık 150 tl karşılığında yapacağını belirtti. ben tepe budamasinin yapmaya gelin demedim. kendileri teklif etmisti

ücretli yapacağından kendim yapmayı düşünüyorum. babam ile görüştüm yarın sabah tepe kesimlerini yapacağız. 4_5 göz uzerinden asi macunu surmeyecegiz. önümüzdeki hafta sonuna kadarda diplerini capalayip plastik boya uygulamayi düşünüyorum. geç tepe kesiminin ne gibi zararı olur bilmiyorum.
dikkat etmem gereken konu veya öneriniz varsa soylerseniz memnun olurum.

belkibirgun54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön