View Single Post
Eski 01-05-2015, 12:51   #3125
kupecim
Ağaçsever
 
kupecim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 43
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MyOzoTis Mesajı Göster
teşekkür ederim yardımlarınız için. açıkçası gübreden çok şüpheleniyorum. çünkü onu verene kadar gelişimi gayet iyiydi. sayın kupecim kapalı balkonda duyuyor ama sağ ve sol pencerelerini açmıştım hava sirkülasyonu olsun diye belkide yeterli gelmedi. perlit aradım bulamadım. çiçeğim bugün daha da kötü. artık yaprakta döküyor. göz göre göre ölüyor. en kötüsü de ne biliyor musunuz ? gözüm gibi bakmama rağmen bunların olması. Antalya'da geçen hafta sokakta bir satıcı gördüm. el arabasında çiçek satıyor. küpe çiçeği de vardı. tepede felaket bir güneş. hava sıcak . kimbilir ne kadar sürede bir suluyor. küpeleri görmeniz lazımdı. süper sağlıklı bir görüntüleri vardı. ben günde 10 kere kontrol ediyorum. ama benimki ölüyor
Hakli olabilirsiniz sayin MyOzoTis cunku yanlis gubre veriminin topragin icindeki element degerlerini bozdugunu okumustum bir makalede. Bu arada tavsiyeme uydunuz mu yani sivi besini azaltin bu arada besinin degerleri nasil yani uzerinde yazan rakamlar? Maalesef cicek ve yaprak dokulmeseinin en onemli sebebi ısı durumu. Yani 7 ila 21 derece arasindaki sicaklik kupeli icin en ideal olani. Bence siz toprak degisimi yapmadiysaniz ve toprak hafif nemli ise en az saksi hacminde ciceginizi sulayin. Bunu yapmak zorundasiniz cunku eger suphenizde hakli iseniz bitki zehirlenme yasiyor olabilir. Bu arada drenaj deliklerini kontrol edin ve yikadiktan sonra iyice suyun suzuldugunden emin olun. Ve bir tavsiye daha yaprak arkalarini iyice konrol edin bir zarali dadanmis olmasin!!! Yaprak arkasinda yoksa toprak icinde olabilir.
Disarida satilan ciceklerin o durumu beni de oldukca sasirtir her zaman? Ne demek lazim bilemem cicek satan pek cok yerde gunesin acimasiz isinlarina maruz birakilan bitkiler var ama yine de pek birsey oldugu yok. Anlasilan pek uzerlerine dusmemek gerekiyor. Ne derler bilirsiniz sakinilan goze cöp batar!!!

kupecim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön