View Single Post
Eski 24-04-2015, 18:42   #118
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Uzunca bir aradan sonra Florida'ya Nisan'da kar yagdi (Surround WP-kaolin uygulamasi)

Name:  SWP.jpg
Views: 746
Size:  71.1 KB

Bu uygulama icin daha once sirta takilan, genis depolu profesyonel amacli puskurtuculerden kullanacaktim, ki onun puskurtme delikleri de daha ince, ama pompasi arizalandi. Bir bakima bel fitigim acisindan da cok da fena olmadi Bunun yerine, basit, yaklasik 4 lt'lik (~1 gal) kapasiteye sahip, elde tasinabilen bir alet kullaniyorum. Genel olarak gozlemim, benim uygulamamdan dolayi, malzemenin dagilma yogunlugunun homojen olmamasi (genelde bitki gelistikce alttaki yapraklara erismek zorlasiyor) ama ideal gozukmese de bekledigim gibi bir film tabakasi olustu (daha yogun degil de cok ufak binlerce nokta halinde yaprak yuzeyine dagilsaydi daha iyi olurdu-bir anda tek bir yuzeye uygulama suresini de azaltmaliyim gibi duruyor) ki malzemenin etkinligini olctugum uc gozlemim oldu:

- Bizim iklimimizin kosullarinda bu mevsimde elde edebilecegimiz meyve tutumunda yuzde birkac yuz artis var.
- Bu mevsim bitkilerde tek bir sune gormedim (yalan olmasin, dun tek bir tane bir dalda gordum ama bunun disinda abartmadan soyluyorum bu anlamda hicbir sorun yok).
- Yavas yavas tropik yagmurlar donemine giriyoruz ve yagmurlarimiz cok siddetli olur ama son birkac haftadaki birkac siddetli yagmurdan sonra bile film tabakasi bitki ortusunde kalmaya devam ediyor (ben yine de uygulamayi yineledim).

Bizim sartlarimizda bu mevsimde ayni cicek dalindaki birkac cicekten 1-2 tanesi meyveye donerken simdi bircok dalda %100 ve buna yakin sonuclar soz konusu (cicekten meyveye donum yuzdesi yetistirilen cesitle de ilgili bir durum ama hemen her cesitte ayni sonuclari elde ettim). Bunun yaninda su ana kadar hicbir fungisit kullanmadigimi da belirteyim.

Birkac resim:

San Marzano'nun ozel bir seleksiyonu (bu resimdeki kurtcuga dikkat, buna sonraki mesajda deginecegim)

Name:  SM2.jpg
Views: 758
Size:  51.2 KB

Daha once tek bir tohumdan dal koklendirmesiyle kurtarmaya calistigim Bartin Pembesi (bu arkadasimizla 1 yila yakin bir suredir guresiyoruz ama sonunda tohum alabilecegim gibi gozukuyor )

Name:  BP.jpg
Views: 727
Size:  55.3 KB

Ilginc yaprak yapisiyla Silvery Fir Tree (bir meyvede kurt zarari goruluyor)

Name:  SFT.jpg
Views: 769
Size:  60.8 KB

2011'de ulkenin kuzeyindeki gec yaniklik hastaligini atlatan tek cesit olan Legend:

Name:  Legend.jpg
Views: 703
Size:  59.0 KB

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön