View Single Post
Eski 24-04-2015, 11:04   #131
kenan11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-07-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 43
teknik olarak bu mantar bildiğimiz diğerleri gibi buyumuyo, bildiğim türkiyede bu işi yapanda yok
Misel kompostu sarınca bir grup ağaç çalı kökünde yerleşen bir bakteriyle karşılaşması gerekiyo. O karşılaşmada yeraltında yumrular yapmaya başlıyo sonrada mantar buradan çıkıyo.
Bu arada üretimi yapılan kuzu kulağının lezzetinin kötü olduğuna dair bilgiler var, yöntemi bulup patentini alan çiftlik de batmış
Yeni bir yöntem duydum denemedim . Şişenin dibine 1/3 ü kadar arpa konupüstü folyo ile kapatılıp sterilize ediliyo folyoda bir delik açılıp üst kısma besin değeri az toprak içine misel konuyo . Misel toprakta yayılıp delikten arpaya ulaşıyor ve burada yumruları yapıyo . Sonrada topraküstüne çıkması bekleniyo.
Değişik lezzetli lüks üretim yapmak isteyen için birsürü kolay başka tür var , bence kuzu kulağı şimdilik gereksiz çaba.

kenan11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön