View Single Post
Eski 20-04-2015, 23:04   #83
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın Akçabardak;

Keşke bir kısım tohumları direk dış ortamda dikseydiniz. Sanırım bütün tohumları torf üzerine ekerek çimlenince üzerlerini toprak yapıyorsunuz. Çok ince bir toprak eleyerek üzerlerini kapatsa idiniz çok daha iyi olabilirdi. Ben de ilk zamanlar bütün tohumları ekiyordum. Şimdi geç olsun ancak sağlıklı olsun düşüncesi ile biraz daha havaların iyileşmesini bekliyorum. Dış ortamda yabani bitki tohumları zamanlarını bilerek çok daha iyi çimlenebiliyorlar.



Arkadaşım bahçesinin olduğu yere diktiği domatesler ve diğer fideler kar ve soğuk nedeni ile öldüler. Ancak uzun kabak tohumları çıkmış durumda. En azından bir kısmının üzerlerini örtebilirseniz daha iyi olabilir. Uzun kabakta bir tür çimlenme engeli var. Ancak tohumlar taze olduğu için sizinki ile aynı tohumlar çıkmış durumda. Ben henüz daha ekmedim.
Sayın Muda hoş geldiniz.

Sarı kantaron tohumlarını önce deneme amaçlı bir miktarını ektim, elimde daha çok var, tohumlarınızı poşetlerken oldukça cömert davranmışsınız allah razı olsun sizden, deneye deneye öğreneceğiz bilmediklerimizi, dış mekana da bir miktar ekmeyi düşünüyorum.

Diğer tohumlara gelince o açıkta görmüş olduğunuz uzun kabak ya da diğerlerinin üzerlerini örtmeden önce fotoğraflamak için açık bırakıyorum, fotoğraflarını çektikten sonra üzerlerini kapatıyorum, kendime belge olsun diye, belgelemezsem sonra düşünüp duruyorum ben buraya kaç tohum koymuştum diye, 5 tane uzun kabak tohumunu ektim elimde daha 5 tane var.

Siz doğrudan bahçeye mi ekiyorsunuz? 2-3 tanesini ben de direkt bahçeye ekmeyi düşünüyorum.
Yani sizin anlayacağınız bütün tohumların üzerileri kapatılıyor. Teşekkür ederim.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön