View Single Post
Eski 14-04-2015, 10:08   #312
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili aleydi,bazen bir şeyler yaparken kararsız kalıyoruz.bu da çok yorucu oluyor. ama şelale ismini duyunca biraz yardımım dokunsun arkadaşıma istedim. tam dairenin ortasını biraz altına taş koyup üzerini toprakla yükseltip ve ortaya avize çiçeği dikseniz diyorum.soğuklara dayanıklı - 25 lere kadar dayandığı yazıyor. ve o tümseğin erozyonunu önlemek için bir daire daha çevirseniz.oraya da lavanta hazır. biraz ilave çalı türü alırsan tabi bulabilirsen ttaflan, berberis, bahçe külü, kartopu, birde yaz karı veya fare kulağı da diyorlar. bunlarda yaprakları farklı olduğu için ve avize çiçeği de yüksek tepeye dikildiğinden kendini hemen fark ettirecektir. aralara renkli papatya ve hatta küp testi de bulursan bir kaç tane kaya bahçesinin hemencik etrafına aksesuar olarak koyarsan içine aldığın alisyumlar ve dilersen lobelya eke bilirsin. bu tür çiçekler kalıcı ve zahmetsiz olacağını düşünüyorum. mevsimlik çiçekler her yıl tekrar düzenleme yapman gerekebilir. şimdi karar sizin. sonuç ne olursa olsun güzel olacağına inanıyoruminşallah aklınızı karıştırmamışımdır.sevgiler
Olurmu hiç arkadaşım kafa karıştırmak . Ne güzel fikirler veriyorsun .Ben sordum zaten fikirlerinizi bekliyorum diye .

Şelaleyi eşim çok istiyor . Açıkcası ben bahçede sudan korkuyorum biraz . Temiz tutamazsak diye , bir de kurbağalar , yılanlar dolarsa bahçeye diye . Çünkü geçen yıl hem kurbağa hem yılan gördüm .Ziraat fakültesi bize yakın . Kendileri belirtmişler ,zararlılara karşı yılanları beslediklerini ve bıraktıklarını .Aslında biz onların doğal ortamına girmiş oluyoruz .

Söylediğin bitkilere bakarım bula bildiklerime . Yalnız kartopu ekmiştim bahçeme , komşu da da var . Kocaman bir ağaç , onu kaya bahçesinde nasıl kullanıcaz . Senin söylediğin kartopu farklı bir tür mü . nasıl bir şey o ? Bilmediğim için soruyorum .

Mevsimlik zor olacak . En iyisi çalı türleri haklısın , her yıl yenilemek zor olur .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön