View Single Post
Eski 14-04-2015, 09:47   #570
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Farklı Gübre Karışımı İçin Florida Domates Formülü?

Sayın Ateş Kaptan,

Bu sene sizin kullandığınız Florida Formülünü kullanarak balkonda domates denemeyi düşünüyorum. Gübre olarak da geçen sene Sayın Levent Ali'nin binbir fedakarlıkla hazırlayıp gönderdiği, ama taşınma nedeni ile kullanma fırsatım olmayan gübreleri kullanacağım.

Florida Formülünün orijinal belgesi bende de var. Ancak bu sabah formüle ve elimdeki malzemelere detaylı bakınca epeyce bir fark/eksiklik gördüm. Kloridler ve Fosforik asit başta geleni.

Siz, soranlar oldukça hemen bir formül hesaplayıp yayınlıyorsunuz. Hydrobuddy mi kullanıyorsunuz, kendi özel Excel tablonuz mu var? HydroBuddy'ye ppm formülü ve elimdeki malzeme listesini versem, benzer bir liste alabileceğimi düşünüyorum.

Bir de ben bu aşamada önce tek formül uygulamayı düşünüyorum. Ortalama ne öneririsiniz? Evre 3 gibi bir şey mi mesela?

Ortam farkı da olacak. Bu sene İzmir'deyim. Daha sıcak - daha Florida gibi. Daha önemlisi, bu yaz da aeroponik yapmayı düşünüyorum. Genelde daha düşük EC kullanılıyor. Ben de zaten deneyerek bulacağım doğruyu. Geçen sene EC 2.0 ile oldukça mutlulardı. Besin olarak da Kudret Bey'in standart domates kitini kullanmıştım.

Çok teşekkürler

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön