View Single Post
Eski 12-04-2015, 09:00   #229
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Gerçekçi olmak gerekirse, maalesef artık bizler hayatlarımızın son dönemeçlerine giren insanlar olarak ''mezarlık muhabbeti'' yapacak konumlara geldik sayılır Güler Hanımcığım..
Ben de eşime takılırım hep ''bizim köyün mezarlığı kasvetli, Lapseki'de kayınpederimin yanlarında şöyle boğaz manzaralı bir yer ayarlarsın bana'' diye..

Biz eşimle her 10 yılda bir tebdil-i mekan eylemeyi pek severiz, İstanbul'da 11 yıl oldu, ikimiz de sıkıldık artık..Ama sanırım Çanakkale merkez son durağımız olacak..Çanakkale'nin tam karşısında Kilitbahir'i bile düşünüyorum daha sakin olur diye..Entel yeğenim şiddetle öneriyor Kilitbahir'i..''Oaraya git Adnan enişte, al bir bahçeli ev'' diyor..Ama orada da doğalgaz yok sanırım..Eşimi ikna etmem zor, bıktı soba yakmaktan çünkü ömrü boyunca..

Bizim bu kararı almamızın sebebi, birinci olarak ikisi de kalp hastası olan bacanağım ve büyük baldızımın geçen yıl temelli olarak Lapseki'ye göçmeleri..Kayınvalide zaten yaşlı..Onun bütün sorunlarıyla onlar uğraşıyorlar..Bizim pek katkımız olmuyor..Ayrıca benim anamın da 90 yaşında olduğu ve her ay köye gidip gözetmek zorunda oluşum yorucu olmaya başladı..Hani artık ihtiyarların yakınlarında durmak çok daha iyi olacak gibi..Bu arada birçok akraba, çocukluk, gençlik arkadaşlarımıza biraz daha yakın olmak hayatlarımıza yeni renkler katar diye düşünüyoruz..Yoksa İstanbul'da kalmaya devam edersek, cenazemizin kalkışı bile acıklı olur..Geçenlerde, kanser nedeniyle sık sık görüştüğümüz Naciye hanım vefat etti..Hafta içi olduğu için sitede yapılan cenaze törenine 10-15 kişi katıldı..Koydular arabaya, götürdüler Çorlu'ya..Kadıncağıza çok üzüldüm; daha 3-5 ay önce lale vs. ekerken benim yanıma gelir, sevinir, gözleri ışıldardı..Lalelerin açtığını bile göremeden gitti kadıncağız..

İstanbul bazı açılardan bakılınca çok kötü bir yer..Acımasız..soğuk..

Ben boş durmam Güler Hanım..Çanakkale'de yapmayı tasarladığım çok güzel şeyler var..Mutlaka minik bir bahçe edinirim orada da..
Hani sitede falan oturursak zaten dayanamam, yine elimden geldiğince renk katmaya çabalarım..Aylaklığı sevemedim hiç..İlla birşeyler üretirim..

Yeter ki, gönül üzüntülerimiz olmasın..olsa da az olsun..
Ama, siz de biliyorsunuz ki, benim gönül üzüntülerim de fazla olduğu halde yıkılmam merak etmeyin..

Bu arada, her ikinize de selam ve saygılarımı sunar, annesini yitiren eşinize başsağlığı dilerim..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön