View Single Post
Eski 10-04-2015, 20:41   #170
gökhan Arslan
Ağaç Dostu
 
gökhan Arslan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 143
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Sn gökhan arslan., Önce bizler amarylles ile Hippeastrum u karıştırıyoruz. İkisi farklı bitkiler olduğu halde amarylles diye geçiyoruz.

Bunların depolanması ve bakımları da biraz farklılık gösteriyor. Yanlış hatırlamıyorsam, Hippeastrum soğanı devamlı büyüme yapmakltadır, ve çiçek açması için bir ay kadar kuru kalması, saksılarının yan yatırılması gerekir. kuraklıktan sonra çiçek tomurcuğu oluşturmaktadır.

ayrıca bildiğim kadarıyla bunlar 9-13 oC da 2 ay depolanması çiçek açması yönünden gerekli olduğunu sanıyorum. kısaca 2 ay 9-13 oC da,kuru koşullarda depolanmalıdır.
Bildiklerim bunlar. Amarylles ise bunlardan farklı bitki/ soğan. Amarylles güney afrika kökenli, hippeastrum ise güney amerika kökenli, amaryllesin saplarının içi dolu, hippeastrumun saplarının içi boş.

hatırlayabildiğim bunlar kolay gelsin.
Sayın kgursan öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben şahsen şu yöntemi uygulamaya çalışıyorum. Kasım ayı gibi ( tabi bu izmir için ) sulamayı kesip yapraklarının kurumasını bekliyorum daha sonra saksısından hiç çıkarmadan serin ve gölge bir yerde dinlenmeye alıyorum. Havalar iyice ısınınca ( nisan başı gibi ) sulamaya başlıyorum fakat daha öncesinde sap veren soğan olursa sulamayı o bitki için daha erkene çekiyorum. Yalnız geçen sene bu yöntem yüzünden sorun yaşadığım bazı soğanlarım oldu zira çürüdüler. Önümüzdeki yıl için soğanları topraktan çıkarmayı mı denesem diyorum böyle yaparsam çürümenin önüne geçebilir miyiz?

Not: Sanırım bendeki soğanların çoğu hippeastrum.

gökhan Arslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön