View Single Post
Eski 01-08-2007, 09:15   #27
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sözünü ettiğiniz mantar ilaçları genelde külleme ve diğer tür yapraklarda görülen mantarlara etkilidir.
EB'lerdeki mantar sorunları çökerten ve kökboğazı çürümelerine yol açan türlerdir. Bu noktada iki şeyi değerlendirmek gerek.
  • 1. Bu mantarlara etkili olmalı
  • 2. EB.lerde phytotoxitite göstermemeli
bu konularda ruhsatlı bir ilaç bilmiyorum ancak dünyada zaman zaman denenmiş ve sonuçları bildirilmiş kısmen deneme yanılma metodu ile kabul görmüş ilaçlardır ki bunu sayın dortyuz de bende burda yazdık. Bu ilaçların dışında bir şey tavsiye etmek mümkün değildir. bence sadece maceradır.
EB'lerin ne kadar hassas olduklarını de göz önünde bulundur isek, sanırım burda onlarla pek bu mantar ilacı konusunda bir pazarlık şansımız yok.
Sıvı ilaçların dozajlaması kolaylığı konusunda haklısınız, ancak bu sorunu başka bir şekilde halletmeniz gerek. ben captanı iki tatlı kaşığı kadarını bir litre su diye tavsiye edebilirim. Ben tartıyorum sizin de böylesi bir imkanınız varsa ne ala... şunu da yapabilirsiniz. bir mesurlu bardağa bir kuyumcu arkadaşınıza 1 lt.lik dozu tartırabilirsiniz. tozun denk geldiği yüksekliği işaretleyip ileriki ilaçlamalarınızda bu mesuru kullanabilirsiniz. (tartım için beşeri ilaç satan eczanere bu konuyu telafuz dahi etmeyin. )

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön