Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola
Hatırladığım kadarıyla ekşi değildi. Yine de ilk gidişimde tekrar tadıp netleştireyim. Kuzu kulağına göre daha kalın yapraklı, kalınca kazık köklü, yaprak saplarını kök gövdesinden kopardığımda, hafif akışkan jölemsi salgıyla karşılaştım. Çok yıllık olduğunu biliyorum. Ayrıca çok güçlü gelişim sergilediği de geçen yıldan aklımda kalmış.
|
Sayın hehhamola bitki efelek (labada) sanırım ama yediğimiz cinsten mi yabanisi mi tadından anlaşılır, ekşi ise kuzukulağıdır, acımtırak bir tadı var ise yabani labada, acılık yok ise yediğimiz labada'dır.
Bir yaprağını hafif haşlanıp tadına bakılırsa acı olup olmadığı daha rahat anlaşılır, bir de acı labadanın sapları köküne doğru kırmızılık var ise o yabanisidir.
Tatlısının yaprakları daha geniş, sapları yeşildir.