View Single Post
Eski 28-03-2015, 20:48   #1588
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@heyyamola, benim bahçede de belki 100 kadar kol atarak birbiri içine girmiş çilek var. Sizin süreci ilgiyle takip edeceğim bu sebeple. Yer-hava düzelsin, bir taraftan söküp diğer tarafa aktarmayı düşünüyorum. Toprağa değmemesi için de altına çam iğnesi sereyim diyorum. Siz niye ayrı bir işlem yaparak bardağa diktiniz?
Bazı çeşitler aşırı kol atıyor. Ana bitkiyi zayıflatmasın diye bu kolların çoğunu uzamasına meydan vermeden koparıyorum. Yerini değiştirdiğim çilek fidelerinden ilk yıl orta, ikinci yıl yüksek verim alıyorum. Üçüncü yılında verim yine düşüyor. Damlama sulama olunca toprağa değmesi pek sorun oluşturmuyor, yine de saman, öğütülmüş budama artıklarıyla malç yapınca daha da güzel oluyor. Hem toprağın aşırı ısınmasını, hem de nem kaybını engellemek gibi başka avantajları da var. Çam iğnesi hiç denemedim. Toprağın asiditesini biraz yükseltebilir, ama sorun olacağını sanmıyorum. Çilek hafif asidik ortamı seviyor zaten... Biraz yüksekte bir yerde uzun saksılarda yetiştirmek başka bir alternatif. Bunları da çilek yetiştirmek için yapmıştık. Ama henüz denemeye fırsat bulamadık.

Bezelye fidelerine yer açmak için sökmek zorunda kaldığımız bir kısım çilek fidesini, dikilecek yerleri henüz hazır olmadığından geçici olarak bardaklara aldık. Rastgele bir yere dikmek istemedik, atmaya kıyamadık.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön