View Single Post
Eski 28-03-2015, 00:01   #1585
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
İnternette biraz araştırdım bulamadım . Yağlı boyayla boyasam sanki çok soğuk ve sıcaklarda kuruyup dökülür diye düşündüm .Araba lastikleri ne tür bir boyayla boyadınız.

Ispanak ve pırasa dışında kış sebzesi yetiştirmedim . Ablam havuç ekmişti . Fideler çıktığı halde , hiç gelişmediler . Karalahana ve havuç ekimi , koşulları hakkında biraz bilgi verir misiniz teşekkür ederim .
Araba lastiklerinin bir kısmını önce su bazlı plastik boyayla boyadım. Daha sonra yağmurdan, kardan etkilenir düşüncesiyle çoğunluğunu yağlı boyayla boyamaya karar verdim. Lastik yüzeylerini elimden geldiğince yağ, kir ve tozdan temizlemeye çalıştım. Yağlı boya güzelce kapattı, dayanıklı olacağını tahmin ediyorum. Soğuk, yağmur ve kar sınavını başarıyla geçtiler. Aşırı sıcaklarda ne olur, deneyip göreceğiz.

Havuç ve Mor Lahana tohumlarını Nisan-Mayıs ayları boyunca ekiyorum. Havuç direk toprağa asıl yetişeceği yere, Mor Lahana ise şaşırtma yapılırsa daha iyi oluyor. Havucu 8 cm aralıkla hazırladığım çiziler üzerine, 2 cm aralıkla ekiyorum, sonrasında 6-8 cm aralık kalacak şekilde seyreltme yapıyorum. Temmuz ayından başlayarak hasat edilebilir. Ben denemedim ama, 21 Hazirana kadar havuç ekimi yapılabilir diye düşünüyorum. Çeşitlere göre değişmekle beraber tohumdan hasada 70-100 gün gibi bir süre istiyor. Gevşek, süzek, kumsal topraklarda güzel gelişim gösteriyor.

Mor Lahana fidelerini 30x30 cm aralıkla dikiyorum. İyi gübrelenmiş toprak ve düzenli sulamadan hoşlanıyor. Baş bağlaması için havaların serinlemesi gerekiyor. Eylül ayı sonlarından başlayıp, Şubat ayı sonlarına kadar hasat yaptığımı hatırlıyorum.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön