View Single Post
Eski 19-03-2015, 16:02   #66
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Maalesef sayın birinci sınıf mühendisimiz önceki gece yarısı çirkinlik dozu daha artmış bir mesaj yazıp nirvana'yı iki tık geçerek o boyuta avdet etti.

Yazışmalara dahil olmasından kısa bir süre sonra mesajına koyduğu bir resimde toprak kaynaklı bir ısı pompasının kaynak tarafındaki borularla entegre edilmiş güneş paneli görünen bir model resmi hayli ilginç geldi. Resmi, ısının yazın toprağa depolanıp kışın kullanılması şeklinde yorumluyordu.

Uzun süredir böyle bir ısı pompası kullanıyor olmama rağmen, hatta öncelikli olarak kullanım sıcak suyu, ikincil olarak da ev ısıtmasının yük tarafındaki tanka sıcak su desteği sağlayan güneş panelleri de kullanıyor olmama rağmen, toprak tarafına sıcak su basan bir model ile karşılaşmamıştım.

Normalde toprak stabil bir enerji kaynağı olarak ısı pompasının aldığı enerjiyi kendi gücüyle tamamlıyordu zaten.

Ancak böyle bir resim varsa mutlaka bir modelin, arkasında çözmek istediği bir problem olan, amacı, sebebi, koşulları, sonuçları vb. bir mantığı olan bir bütünün bir parçasıdır ve bunu öğrenip anlamanın uzun vadede faydaları olabilir.

Takip eden bir kaç yazışmada ısrarla kaynak soruyoruz (ki hem etik hem de forum kuralları gereği kaynak belirtilmesi gereklidir)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Paylaştığınız resimdeki sistem ile birebir aynı sistemi kuran veya kullanan bildiğiniz bir yer varsa ve paylaşırsanız sevinirim. İncelemek, gerekirse haberleşmek isterim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Son paylaştığınız Türkçe yazıdaki resim ilginç. Sondaj tipi bir kuyuya ayrıca güneş panellerinden boru indirip ısı pompası borularında dolaşan su borularına enerji kazandırmaya çalışmışlar. Bu yazı nerede yayınlanmış acaba, yazının görünen bölümünden anladığım bir tez çalışmasına benziyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Esasında toprak kaynaklı ısı pompası sistemleri sıcak mevsimde yer kabuğuna depolanan ısı enerjisinin varlığı ve stabil olması gerçeğine dayanıyor zaten. Burada bence tartışmalı taraf güneş panelleriyle yerkabuğuna katkıda bulunma düşüncesi olsa gerek.

Türkçe olması şart değil. Gerek uluslararası literatürde, gerek yurt dışı uygulamacı firmalarda böyle bir uygulama var ise ve paylaşırsanız makbule geçer. Ben bakındığımda göremedim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Bahsettiğiniz web sitesini belirtebilir misiniz?
Uzun ısrarlardan sonra şöyle bir mesaj geliyor. Örtülü hakaret ve küçümseme öğesi olarak meyvelibahce diye hitap ediyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahceseven
Sn meyvelibahce ben burada kimsenin reklemını yapmaycağım size yapabileceğim yardım ise sistemin çalışmasıyla ilgili sorularınız varsa onları dilim döndüğünce cevaplayabilirim ancak resimde de göründüğü gibi ne extra bir cihaz nede extra bir bağlantı gerekli yani kurulumu kullanımı gayet mümkün olan bir sistem yani teoride olduğunnu gösterme çabasındaysanız bu çaba yersiz ve gereksiz. Verimlilik kıyaslaması içinse hesaplarımı beklemek zorundasınız hesap olmadan mühendisliğin hiçbir anlamı yoktur bu ay başım çok kalabalık gelecek ay müsayit olunca verimlilik hesaplarını paylaşırım veyahut başka bir makinacı arkadas da paylasırlarsa beraber tartısırız İyi akşamlar
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Daha önce de alıntıladığınız bir yazı için benzer şekilde kaynak sormuştum, vermemiştiniz.

Neyin çabasında olduğuma müsaade ederseniz ben karar vereyim, benim yerime öngörüde bulunmanıza gerek yok.

Aslında sizden yardım istemiyorum, sadece söylediğiniz bir şeyin kaynağını belirtmenizi talep ediyorum.
Bu talebim, söz konusu mesajınızdaki 1.resim, yanı yaz boyunca toprağı ısıtan güneş paneli içindir.

Birileri böyle bir tasarım yaptı ise (ki yapabilir, tasarımda hayalin sonu yok) bunu kurdu mu, hangi şartlarda kurdu, sonuç verimli mi, değil mi, sistemi kurduranın faturasına nasıl yansımış, şayet yazdığınız doğru ise toprağı ısıtmak için başka bir cihaz yok imiş, bu durumda kaynak tarafındaki suyu bir pompa olmadan nasıl döndürüyorlar. Yok söylediğiniz doğru değil de bir pompa kullanıyorlar ise bu pompanın sarfiyatı ile toprağa depolanıp kışın kullanılmak üzere kalan enerji arasında nasıl ilişki var, normalde bir müdahale olmadan zaten ısı pompasının aldığı enerjiyi toprak tamamlarken böyle bir müdahalede nereden ek verimlilik sağlamışlar, kaynak tarafında az boru mu kullanmışlar, başka bir şey mi? vs.vs. Bunları doğrudan tasarımı yapanlara sormak isterim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahceseven
Sn meyvelitepe paylaşamayacağımdan değil paylaşmak istemediğimden sitenin adını vermek istemedim ama vereceğim hadi bakalım nereye varacaksınız .Ve bana yönelttiğiniz hayalperestlik gibi çirkin suçlamaları da size aynen iade ediyorum bir mühendis olarak gelip burada terbiye sınırları içerisinde size yardımcı olmaya çalıştığımı size hatırlatmak isterim.Resimleri aldığım siteye gelince şaşırmadım yine yanlış sanmışsınız bir kere benim paylastığım resimlerin üzerindeki yazılar ingilizce almanca değil interneti biraz fazla kurcalasaydınız bulacaktınız

Efenim linke gelince BINE Informationsdienst: Themeninfo: Elektrisch angetriebene Wärmepumpen - Solar-assisted heat pumps


Şimdi size hesabende ıspatını yapacaktım ama gidin başka bir makine mühendisine yaptırın hesabı veya siz yapında biz görelim zaten bu ülkede herkes herşeyin uzmanı...
Kendisine "hayalperest" demişim diye bir şey uydurup mağduru oynayarak incilerini döküyor. Daha önceki bir mesajda bu model için "tasarımda hayalin sonu yok, olabilir" demiştim. Sanki tasarımın gücü hayalden gelmiyormuş gibi. Dahası tasarımı kendisi yapmış gibi de sahiplenmiş nedense, hesapları başkasına yaptıracakmışız vs.vs. Sanki kendinden hesap isteyen oldu. Alt tarafı kaynak sorduk. 30 yıllık profesyonel hayatımda ve iş dışındaki tüm faaliyetlerimde hayal gücünü ortalamanın bir gıdım üzerinde kullanmanın açık ara avantajını gördüm hep. Keşke çok daha fazlasını kullanabilme kaabiliyetim olsaydı

Gerisinden bahsetmeye değmez.

Bir kaç saat fazladan harcayarak bir çok kaynağa ulaşılabiliyor. Bu bakımdan iyi de oldu. Çok belirleyici olmasa da yapılanlar hakkında ve uygulamalarda fikir alınabilecek güzel bulgulara erişebildim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön