View Single Post
Eski 16-03-2015, 18:54   #64
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahceseven
Sn meyvelidağ, sen bozulmaktan bıkmayacaksın anlaşılan uygulama uygulama deyip durdun sanki eline birşey geçecek al sana uygulama videoda geçen kelimeleri tek tek yazıyor ve tercüme ediyorum.Zatıalimi farklı birşey duyunca susan 3. sınıf mühendislerle karıştırdınız heralde ...
Ergen cıvıklığında nirvanaya ulaşmak üzeresin, çok az kaldı. Burası öyle bir yer değil, bilesin. Neyse ki tüm gençler böyle değil.

Birinci sınıf mühendis zat-ı alinizin okuma ve anlama özürlü olduğu daha önce ortaya çıkmıştı zaten. CCHRC'nin bir araştırmasındaki (muhtemelen Alaska araştırmalarından biri) videoya bozulacağımı da nedereden çıkardın ki, içinden öyle geçti herhalde.

Uzun ve yanlış dediğin mesajı zahmet edip bir daha oku istersen. Hadi birinci sınıf kurdelesine hürmet bir paragrafı alıntılayayım:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
İşin gerçeği, anladığım kadarıyla bu gibi tasarımlarda amaç yerkabuğuna ilave enerji depolamak değil. Özellikle soğuk ülkelerde ve ısı değiştiricisi derin kuyu tipi olan sistemlerde ısıtma döneminde kuyular fazlasıyla soğuyor ve yaz döneminde dahi kışın kaybettiği enerjiyi geri toplayamıyor, yıldan yıla verimsizleşiyor, COP değerleri düşüp daha fazla elektrik harcamaya başlıyorlar. Bu sebeple güneş enerjisi desteği ile kuyular "recharge" edilmeye çalışılıyor. Bu konuda en çok Kanada'nın çalışmaları olduğunu gözlemledim. İsveç'de de bazı kapsamlı çalışmalara rastladım.
Araştırmadan bir kesit sunan video'da söylenen de bu, çevirmişsin de ama ne anladın bilemem.

Böyle araştırmaların veri içeren, önceki araştırmaları da anlatıp referanslarını veren bir çok linki de o "uzun ve yanlış" yazıda vermiştim zaten. Sınıfına ve yaşına müsait olduğu zaman okursun ileride.

Özetle, yerkabuğunu ısı ile zenginleştirmiyorlar, sistemlerin ayakta kalarak devamlılığını nasıl sağlarız araştırıyorlar. Kanada, iskandinav ülkeleri gibi yerlerde kurulu binlerce sistemde de bu yok, ileride araştırmalar yeterince olgunlaşınca ilave ederler belki.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahceseven
Yorumlarınızı bekliyorum bakalım bunun neresine bir bahane bulacaksınız.Cahil herşeyi bilir birtek sükut bilmez demişler ya işte kanıtı azizim...Not: Buraya senin sistemi koysalar hepsi soğuktan donar ölür be mühendislik öngörümü söyleyimde nemelazım.
Mey biter saki kalır,
Her renk solar haki kalır,
Diploma insanın cehlini alsada;
Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır..

FUZULİ


Sekiz yıl önce bizdeki sistemi kiminle yapacağıma karar verirken (ki o tarihlerde içinde henüz kimsenin oturmadığı riva konakları dışında) bilebildiğim kadarıyla ülkede henüz 3 tane kurulu ve çalışan toprak kaynaklı ısı pompası vardı. Lafa gelince herkes birinci sınıf, herkez âlim. Sonunda birine karar verdim. Verilmiş sadakam varmış ki, böylesi bir birinci sınıf zat-ı aliye rastlamamışım, yoksa maazallah bizim toprak tarafı ısı değiştiricisi şimdiye kadar çoktan donmuş olacaktı.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön