View Single Post
Eski 13-03-2015, 05:10   #721
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
Herkese Hayırlı günler,

Sedail arkadaşımız doğru söylemiş. Yani işçiliğini kendiniz yapacaksanız bunun bir ücret kıyaslaması zor olur. Hurdadan profil alıp yaparsanız daha da ucuza gelir.

Yaklaşık iki yıl olduğu için yeni profil fiyatlarını bilemiyorum. Benim yaptığım seraya malzemeleri de onlara ait 2000 tl fiyat vermişlerdi o zaman.

Bir de amatör arkadaşlara tavsiyem, küçükten başlamaları. Çünkü sera büyüdükçe orantısız olarak maliyetler daha da büyüyor. İçini boş gördükçe doldurmak istiyorsunuz. Cebinizden ufak ufak paralar çıkıyor ama toplamda büyük rakamlara ulaşıyor.

Bu yakınlarda yeniden gübre ortaklığı yapacağım. Bu ay içerisinde. Çünkü bu aydan sonra ekim ayı. Bende yeni bir şeyler ekmek istiyorum.

Amatör arkadaşlara bir tavsiyemde, önümüz yaz olduğu için biraz sabredip sera kurmak yerine bu işe sera kurmadan başlamaları. Elbette sera güzel oluyor ama maliyeti de yüksek oluyor.

18-20 metre sera kurmayı düşünen arkadaşlar 2000 tl masrafı çok görmesinler. Emin olsunlar ondan fazla para harcayacaklar. Küçük küçük ama toplamda harcayacaklar.

Ha bir de tecrübeyle sabittir ki, ucuza getirmeye çalışacağınız her konu size yol su elektrik olarak daha pahalıya gelecektir.

Eğer ticari düşünmüyorsanız sizi temin ederim çok büyük paralar harcamanıza gerek yok. Balkonunuzda ve otomasyon (motor vs.) olmadan da bu işi çok rahat yapabilirsiniz. Ama zamanı ve ekonomisi olan arkadaşlara küçük de olsa sera yapmasını öneririm.

Saygı ve sevgilerle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön