View Single Post
Eski 12-03-2015, 19:48   #33
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Aslında ısı pompası mevcut petrol bazlı ısıtma sisteminizden daha iyi ısıtmaz. Isı pompasının da yapacağı şey suyu ısıtmak. Gerisi ev içindeki kalorifer sistemininize bağlı.

Isı pompalarının sağlayabileceği maksimum su sıcaklığı 58 derece (son bir kaç yılda değişme olmadı ise). Ancak ısı pompasını bu değere ayarlamak verimliliği düşürücü bir şey olabilir. Mevcut sisteminiz radyatöre kaç derece su gönderiyor bilmiyorum. Muhtemelen 60-70 derece olmalı.

Mevcut sistemizdeki brülor ile ev içindeki radyatör sistemi arasında bir tank gibi bir şey var mıdır, yoksa brülor ısıttığı suyu doğrudan mı eve pompalar bilemiyorum. Şayet ortada yeterince büyük kapasitede bir tank var ise bu tankı alternatif ısı kaynaklarıyla da ısıtabilirsiniz. Isı pompası bunlardan biri olabilir, mevcut brülörünüzü de muhafaza edebilirsiniz. Hatta bulunduğunuz yer kışın ışıma alan bir yer ise güneş paneli ile de bu tanka ısıtma desteği sağlayabilirsiniz. Fakat neticede bunların hepsi yatırım. Hangi yatırım(lar) ile maksimum verimi alabileceğinizi iyi hesaplamanız gerekir.

Not: Havadan suya ısı pompaları dış ortamdaki havanın ısısını alarak çalışırlar. Yeni tip kilimalar da hava kaynaklı ısı pompasıdır. Bu sistemin klimadan farkı ısıttığı havayı yine hava olarak üflemek yerine bir tanktaki suyu ısıtırlar. Bir kaç yıl öncesine kadar verimlilikleri 3,2 COP'yi geçemiyor, eksi derecelerde çalışamıyordu. Fakat son yıllarda verimliliklerinin 5 COP olduğunu iddia edenler var ve eksi derecelerde çalışamama sorunu çözülmüş görünüyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön