Konu: Japon Eriği
View Single Post
Eski 12-03-2015, 08:36   #231
kocasinan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 171
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kocasinan Mesajı Göster
Ben de size katılıyorum; 4 sene önce fidancıya bir papaz eriği, bir de can erik ver dedim, geçen seneye kadar ikisinin de öyle olduğunu zannediyordum, 2012'de ağaçlar çiçeklendi bir tanesinde 20 tane, diğerinde 3 tane erik oldu önce papaz erik zannettik ama yeşil yemek mümkün değil, annem "bunlar papaz erik değil mor erik daha olgunlaşmasına çok var "dedi, dediği gibi de oldu, ikiside artık bilmiyorum black diamond mu? yoksa amber mi ? angelino mu ?

Unuttuğum birşey var iki erik ağacı da dikenli oluyor ve diken gibi sivri yerlerden de çiçek açıyor bu normal mi aceba yoksa aşısızmı ? ama aşı yeri var. Tecrübeli arkadaşlarımda bu konuda bilgi alabilirsem memnun olurum.
Eriklerin birisi kokulu az meyve veriyor, bu sene 6 yıl oldu ama meyve sayısı 10'u geçmiyor tahminim tozlayıcıları yok, bu sene birisinin üzerine can erik ve kayısı aşıladım, diğerine de angelino aşıladım.
Şimdiye kadar edindiğim bilgilerim, fidan satanların çoğunun tozlayıcıların ne olduğunu bilmemeleri ve bu durum bizim yıllarca meyve alamamamız olarak karşımıza çıkıyor.

kocasinan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön