View Single Post
Eski 10-03-2015, 12:17   #231
uykusaati
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-03-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
selamlar,
öncelikle belirtmek isterim; şimdiye kadar okuduğum yazıların içerisinde en faydalı olanlara bu forumda rastladım. O yüzden üye olup yazıyorum.


ben 55lt saklama kabı içine yaptım. sağ tarafta en üstte sigara sığacak kadar hava deliği, onun altında fan aşağı üflüyor. onun altında iki ampül, yerde su kabı. amacım dışarıdan temiz havayı alsın, önce ısıtsın, sonra nemlendirsin sonra da dolaştırsın içeride.

arada ışığın yumurtalara direkt gitmesini engelleyecek karton.

kartonun solunda yerde imit ta kuluçka termostatı, nem ölçer.

en solda 20 yumurta. yumurtaların üstünde bir adet sigara sığacak delik. ayrıca kabloların filan girdiği bazı küçük delikler var. yumurtaların üstünde termometre var. sıcaklığı kontrol ediyorum.

Günde iki defa çeviriyorum. Sabah sekiz akşam sekiz. çevirirken kapağı da yarım açıyorum. Genel olarak içerinin havası biraz değişsin diye.Bir yerde okumuştum **** duymuştum günde iki defa çevirmek yetti diye.

Nem %55-70 arasında değişiyor. genellikle 60 civarı. hatta nem ölçeri çıkardım artık içinden. kaptaki su belirli bir seviyenin altına inmedikçe nem de düşmüyor.



Ama sıcaklığı 37,8 yapamıyorum. 36 derece civarında. Bazen 37 oluyor. biray oynatmaya kalkınca 40'a yaklaşıyor. Ben de pişmesinden korktuğum için bu ayarda tutuyorum.

İlk gün kartona yapmıştım düzeneği. baktım nemi bir türlü kontrol altında tutamıyorum. Gittim saklama kabı aldım 24 saat sonra değiştirdim kutuyu. O arada yarım saat-45 dk ısınmadan durdu. Sıcaklık 26-27'ye kadar düşmüştür.

36,5 derece sıcaklıkta, günde iki kere çevirmeyle, bir de kutu değiştirme işlemini düşünürsek bu yumurtalardan civciv çıkma ihtimali var mıdır? Yoksa yeni yumurtalar alıp değişkenlerle oynayarak daha stabil bir ortam sağlamaya çalışacağım.

Yumurtaları ışığa filan tutsam gözükür mü içinde canlı olup olmadığı?

uykusaati Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön