View Single Post
Eski 30-07-2007, 14:59   #1609
serder
Ağaç Dostu
 
serder's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: iST
Mesajlar: 227
Aşırı yoğunluğumdan siteye gereken zamanı ayıramıyorum. İşim genelde masa başı olsada bu dönemde dışarıda daha çok işim oluyor.
Neyse ben kızdırma ve çatlatma operasyonu yapıp biraz anımsatmada bulunayım.

Sn. Penelophe kızmaz umarım

Bu mum çiçeği gerçektende yerini, saksısını seçen bir çiçek. Bende, annemde ve kayın validemde bu çiçek mevcut. İşin ilginç yanı çelik alınan çiçek kayın validemde ve bizim çiçeğin yarısı boyunda. Bizim mum çiçeğimizden 45/60 gün sonra çiçekleniyor (Ankara). (biz istanbuldayız) Bizim mum çiçeğimiz aynı anda 7-13 çiçek açmış durumda aylarca (kıskanabilirsiniz ) duruyor. Kayınvalidemdeki ancak 2 ay kadar açıyor ve en yüksek sayı 5 çiçek oluyor. Annemdeki ise daha bu sene çiçeklendi. 3 senedir çiçek açmasını bekliyordu.
Mum çiçeği özelliği sanırım akşam (genelde 22:00 - 23:00) saatlerinde kokmaya başlıyor. İki **** üç gün evde olmadığımız dönemelerde mükemmel bir koku ile bizi karşılıyor. Sanırım mum çiçeğinide özel kılan Mükemmel görüntüsünün yanı sıra muhteşem kokusu.
Nasıl bakıyoruz?
Saksı : Çeliği diktiğimiz Küçük (tahminen 12cm çapında) saksıda duruyor.
Sulama: Yazın haftada bir. Kışın 10 günd bir bir bardak.
Yer: Direk güneş ışığı almayan sürekli aydınlık cam kenarı. Salon ısısı kışın 20-22 derece.
Gübre: Hiç gübre vermiyoruz.
Bakım : Saksıda suyun döküldüğü yerde oluşan oyuğu senede bir tamamlıyorum. Sarılması için sürgünün uzadığı tarafa doğru ip geriyorum. Ve gerekmedikçe elimi dahi sürmüyorum. (eşim küstüreceğimden korkuyor ben de eşimden )
uzun zamandır resimlerini çekip koymadım. önümüzdeki günlerde biraz resim eklerim.....

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön