View Single Post
Eski 05-03-2015, 15:38   #147
kürşad
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ağaçdere Mesajı Göster
Tüm ağaç dostlarına merhabalar, mart ayı itibariyle bahçe, sulama vs. bazı hazırlıklara başladım. Damlama sulama sistemleri ile ilgili uzun zamandır düşündüğüm bir konu var, bilgisi olan kişiler aydınlatırsa sevinirim:
Damlama sulama sistemleri ile satılan boruların hammaddesi siyah plastic torbaların malzemesi ile aynı mıdır? Eğer aynı malzeme ise siyah torbalara kanserojen olmaları sebebiyle gıda malzemesi koymanın yasak olduğunu biliyoruz, aynı durum yemek üzere yetiştirdiğimiz sebze-meyveler açısından da risk taşımaz mı?
Gereksiz bir kuruntu olarak algılanabilir fakat, ilaçsız, doğal, gdosuz gıdaların arayışındayken tertemiz bir araziyi kanserojen borulardan akan sularla sulamak tüm emekleri boşa çıkarabilir diye düşünüyorum. Bu siyah boruların fiyatının en yakın alternatif hortumlara gore bu derece ucuz olmaları da beni ayrıca işkillendiriyor,...
Her siyah malzeme kanserojen diyemeyiz zira cep telefonlarının çoğu siyah olarak satılıyor. Genelde ana borularda hurda malzeme kullanılarak üretildiğinden ve tekrar tekrar geri dönüşümden alınan malzemeler kullanıldığından başka renk olması beklenemez.
Kanserojen olup olmaması veya gıda ile temas edip etmemesi esnasında PE, PVC, PET, PP gibi malzemelerle imal edilmesiyle alakalıdır.
90 lık, 75 lik, 63 lük borularda ağırlıkla hurda plastik kullanılıyor bilinen markayı tercih etmeli, diğer damlamalarda da güvenilir markalardan almakta fayda var.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön