View Single Post
Eski 04-03-2015, 18:33   #9
Bal Kaktüs
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-01-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 825
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinangunay Mesajı Göster
Teşekkür ederim Bal_Kaktüs.

Bardaktaki ölçü aleti EC Metre ve sudaki besin değerini ölçüyorum ki hazırladığım eriyikler mahsüle zarar verecek boyutta olmasın.
Ec metrede 247 rakkamını okurken. 24 (biraz boşluk)7 olarak okudum. 24,7 gibi onun için ne aleti olduğunu anlamadım. Siz EC ölçtüğünüzü söyleyince anladımki. O rakkam 2,47.

Solucan gübresini bende Madrasol'dan aldım. 20 kg. aldım. Çok güzel bir mal. Zaten sahibini buradan iyi bir insan olarak tanıdığım için güvenerek aldım.
Damlama borusu galiba kendisi delikli olanlardan. İki yıl önce topraksız tarım yapmıştım. Uygulamam şöyleydi. Ben deliksiz 16 lık boru almıştım. Onun birde delgi aleti var. Onunla delmeye başladım. Zor geldi. 4mm matkap ucuyla deldim. Deliklere akvaryum musluğu taktım. Onun ucuna da 25-30 akvaryum hortumu geçirdim. Hortumun ucunu da kök bitkilerin kök yakınına sapladığım kürdanlara sabitledim. Böylece Su kökün ayağına kadar gitmiş oldu. Sulama yine akvaryum motoru ve zaman ayarlayıcı ile yapılmıştı. Bir süre önce bilgisayarım yandı (Yağmurlu bir havada yıldırım düştü) sistemin resimleri yok.
A ve B besinleri size yetecektir. Hele onu Kudret Tezel Beyden aldıysanız iz elementleri de göndermiştir. Yani herşey tamamdır. Ayrıca marul besin kiti diye bir şeye gerek yok. Onu başka bitki ve çiçeklerinizde kullanabilirsiniz.
Zevkle takip ediyorum. Daha sonraları yine katılımda bulunmaya çalışırım. Kolay gelsin.
Bir şey yazayım. Bir dahaki sefere torf yerine Cocopeat kullanırsan daha kolay ve iyi olacağını düşünüyorum.

Bal Kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön