Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 04-03-2015, 15:20   #309
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,865
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Eskişehir 'de cocopeat almak için ,haftasonu bu tür şeyler satan bir yere gittim . Bana cocopeatin ,hindistan cevizi kabuğu rendesi olduğunu . Piyasada satılan 5_10 liralık cocopetlerin sahte olduğunu . Gerçeğini bulamayacağımı , bulsam da çok pahalı bir şey olduğunu söylediler .Siz nerden aldınız öğrenebilirmiyim .
Amaç, tohumların çimleneceği uygun ortamı bulmak. Piyasada satılanlar ile bu iş oluyorsa sahte olmasının benim için önemi yok. Hatta arkadaşın söylediğinden "gerçeği daha pahalı olur" anlamını çıkarıyorum ki, eğer öyleyse sahte olanı tercih ederim ben. Ki cocopeat tercih edilmesinin nedeni torfa göre daha iyi olması değil daha ucuz olması ve fazla yer kaplamaması (bildiğim kadarı ile) 20 liralık gerçek cocopeat alacağıma 20 liralık gerçek torf alırım

Cocopeat i büyüüük ve sağlam bir naylon torbanın içine koydum, ihtiyacım oldukça duyu döküp, suyu görünce şişen ve dökülen kısımları alıp etrafı kirletmeden kullanıyorum. Tipine, kokusuna (Hindistan cevizi (toz) ve çam reçinesi kokusu alıyorum) bakılırsa pek de sahte bir şeye benzemiyor.

Ben Bayındır da bir firmadan aldım (Vanlı Ticaret) Stres yapmayın, cocopeat e bence çok da gerek yok, en güzel torfun 70 lt. si 25 tl.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön