View Single Post
Eski 03-03-2015, 20:04   #3
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elve Mesajı Göster
çok güzel görünüyor şimdi tarifini bekliyoruz lütfen...
Memnuniyetle sevgili elve ,beğeni için teşekkür ederim .Aslında biraz göz kararı yapıyorum , yaklaşık ölçülendirmeye çalışırım .İçim bittiğinde kalan hamuru ,mirdik köftesi veya felleh köfte olarak değerlendiriyorum .

Hamuru için : 2 sb ince bulgur ( kısırlık ) 2 sb ince bulgur ( kısırlık )


İçi İçin:750 gr kıyma 1 ,5 sb ceviz yarım paket sanayağı karabiber , pul biber ,tuz



Üstü için :Tereyağı ,pulbiber

Yapılışı : 1 gece önceden içi hazırlanıp ,ceviz hariç dondurucu bekletilir .soğanlar ince ince doğranıp sanayağında kavrulur . pembeleşince kıyma ve baharatlar ilave edilir . (tercihen çekme karabiber ) Derin dondurucuda donması için bekletilir . Çıkarınca iyi dövülmüş ceviz ilave edilir .

Hamuru için bulgur sıcak suyla ıslatılır ovulur , suyu dökülür . yavaş yavaş un ilave edilir .sakızlı bir harç elde edilir .bir parça koparılır . Başparmakla ince bir şekilde açılır ,Harçtan içine doldurulur . Döndürerek ağzı kapatılır . Bu tarifle yaklaşık 60 tane içli köfte yapabilirsiniz . Geniş bir tencerede su kaynatılır .İçine tuz atılır .Köfteler 6_8 li gruplar halinde tencereye koyulur . Pişen köfte su yüzüne doğru çıkar ,Üzerine kızdırılmış ,pul biberli tereyağı dökülür ,afiyet olsun .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön