View Single Post
Eski 03-03-2015, 10:24   #3
sinangunay
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-04-2013
Şehir: Salihli
Mesajlar: 10
Teşekkür ederim Bal_Kaktüs.

Bardaktaki ölçü aleti EC Metre ve sudaki besin değerini ölçüyorum ki hazırladığım eriyikler mahsüle zarar verecek boyutta olmasın. 40 liraya aldım, profesyonel bir cihaz değil ama hobi amaçlı kullanacağım için yeterli olacaktır. Sistemdeki tüm malzemeleri madrasol.com isimli firmadan aldım, firma sahipleri oldukça içten insanlar ve tesislerinin her köşesini gezdik özellikle solucan gübre üretimi çok şaşırtıcıydı.

Solucan gübresinin kilosunu 2.5 TL'den aldım 4 kilo 10 TL şeklinde, şu adresten: solucan gübresi fiyatı 2 tl ve satışı

Tüm fiyatları aşağıda yazıyorum:
- Marul tohumu 25 gr, 5 TL
- Solucan gübresi 4 kg, 10 TL
- Katı ortam gübreli torf 10 TL (2 poşet içinde olan)
- EC Metre 40 TL
- PH ölçüm kağıdı 3 TL
- Kafa pompası 35 TL
- Zaman ayarlı priz 15 TL
- Marul besin kiti 10 TL
- A/B eriyikleri 10 TL
- Damla sulama hortumu 20 metre 7 TL

Tüm sistem toplamda 145 liraya mal oldu ancak sistemi bir defa kurunca sadece marul değil çilek ve benzeri ürünlerde de kullanılacağı için 145 lira marulun maliyeti olmayacak. Nasıl bir sistem uygulayacağımı aşağıda anlatmaya çalışayım...

Deneme amaçlı olarak evimin arka balkonuna cips standını koydum ve kablo kanallarının içerisini siyah naylon ile örterek %20 perlit, %80 torf şeklinde bir karışım hazırladım. Marul ve çilek aynı eriyiklerden kullanabiliyor ancak dikkat edilmesi gereken bir husus marul max 1.20 EC değerini severken çilek 1.80 EC'e kadar çıkıyor o yüzden ikisini farklı kanallarda yetiştireceğim.

Öncelikle marulu fidelenmesi için tepside tutuyorum 25 C sıcaklıkta ve her gün nemlendirerek ancak tohumdan başlamanın sabır gerektirdiğini öğrendim ve bundan sonra profesyonel olmadıkça direk fide alarak girişmeyi düşünüyorum. Çilek fideleri ise bahçemizde zaten hazır olan fideleri kökledim ve kablo kanallarına yerleştireceğim bugün.

C maddesini hazırlayarak kafa pompası ve zaman ayarlı priz ile mahsülün her saat sulanmasını sağlayacağım. Bugün içinde vakit bulur bulmaz sistemin resimlerini çekerek sitede paylaşmayı düşünüyorum.

İlginize çok teşekkürler.

sinangunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön