Konu: Nergis
View Single Post
Eski 27-02-2015, 21:56   #2571
tabus
Ağaç Dostu
 
tabus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2006
Şehir: Antalya
Mesajlar: 392
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Selamlar

İki ay önce diktiğim nergis soğanlarından hiç bir haber yok. Yok denecek kadar az güneşli, açık balkonda ve oldukça soğuk havada bulunuyorlar.Aynı şartlarda bulunan irisler başgösterdiler. Nergislerde umut varmıdır acaba yoksa donlardan mı nasiplenmiştirler? Fikirlere ihtiyacımız var benim ve nergislerimin.
İrislerin(basit bir tasnifle) soğanlı ve yumrulu türleri vardır, büyüme istek ve koşulları farklıdır, sizinki hangisinden? Nergisleriniz hangi türdendir? Aynı zamanda mı dikildiler?
İris ile nergisin dikim zamanı aynı olsa bile, farklı aileden geldikleri için cinslerine de bağlı olarak, yeşil kısımları görünme zamanı aynı olmayabilir. Zaten nergislerin ortalama üç ay toprak altında kök salma süreleri vardır.
Yeterli bilgi olmayınca 'doğru bilgi' verilmesi de zordur.Yalan yanlış ve 'atmasyon' bilgiler sadece sabrınızı arttırır. Çok merak ediyorsanız, negislerinizin üzerinden biraz eşeleyerek,soğan durumuna bakın.Belki toprak altında burunlarını görür rahatlarsınız. Soğanlarda yumuşama yoksa rahat olun.


Düzenleyen tabus : 27-02-2015 saat 21:59 Neden: Ekleme yapıldı
tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön