View Single Post
Eski 27-02-2015, 14:30   #2218
excalybor
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-01-2015
Şehir: Bursa
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karakartal0684 Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar 2ay once 25cm boylarında kumkuat fidanı aldım geldiğinde meyveleri üzerindeydi yedik bakmaya başladık nispeten sıcak ve güneş alan pencere onune koydum ama zamanla yaprakları kuruyup dökülüyor ve şuan dallarıda kurumaya başladı fidanımı kaybetmek istemiyorum ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz.yukarıda excalybor isimli arkadaşın gondrdıgı resımdekı olayın aynısı diyebilirim dışarı çıkarın demişsiniz ben ankarada yaşıyorum şu aralar çok soğuk hava sorun olurmu..
Arkadaşım yaklaşık 2 hafta önce o kuruyan dalları kestim. Bu dallardan bir kısmını kurumanın başladığı yerin neredeyse 20 25 cm aşağısından kestim. Neredeyse ana gövde üzerinde 3-5 cm bıraktım. Bir tanesinde ise dal çok büyük olması sebebiyle kuruyan 5-6 dalı kuruyan yerin biraz aşağısından kestim.
Ben bu dal kurumasının sebebi uçkurutan hastalığı diye düşündüm ama muhtemelen değil. Uç kurutan hastalığında internette kuruyan yerin 20cm aşağısından kesip aşı macunu ile kestiğiniz yeri kapatın yazıyordu. Bense aşı macunu bulamadığım için pamukla kapatıp normal bantla sardım. Bu uç kurutan hastalığı ağaca yaralı yerlerinden bulaşıyormuş.
Havalar düzelince de balkona koydum kumkuatı. Şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor. Pek gündüz inceleyemiyorum çalıştığım için ama. Ağaç kurtulacak herhalde. Bir de anladığım kadarıyla çok sulamamak lazım.

excalybor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön