View Single Post
Eski 27-02-2015, 14:05   #2125
mehmet_yldrm
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: çorum
Mesajlar: 46
burda buldum kendimi..

ceviz bahçes, kurduk. ceviz için foruma uye olduk. nedense ceviz konusunda degil kendimi burada buldum.. bende ufaktan başlayacam bu sene topraksız tarıma.

şimdi aklıma takılan soru su ki. akvaryum motorunu hem havalandırmak için hem de sisteme su basmak için kullanılabilir mi . sistemdeki su bi kaba kaptan da sisteme degilde komple kapalı. hatta bi arkadas yapmıstı forumda gezerken gördüm dikey çilek agavı yapmıstı. marullar zayi olmasın die yatay da hemen yerleştirmiş. onun sistemi duz pVC boru diğer tarafından çamasır makinesi hortumuyla tekrardan pompaya geliyordu. onun yerine pvc boru geri dönderip pompaya versek olmaz mı.

bi taraftan cekip bi taraftan bastıgı için devir daim sağlanır sanıyorum. bölece kucuk pompa ile 2 katı fide beslenebilir.

2. sorumda su ki bazı arakdaslar suları degiştiriyor okuyorum. anlattıgım sekildeki bir sistemde su degiştirmeye gerek olur mu.

üstadlar öncelikle kafam topraksız tarımla ilgili bilgilerle doluyo hergun ama işin içine girmeden tam bi yerine oturmayacak sorduğum sorular saçma gelebilir. bu yuzden kusura bakmayın..

3. sorumda sıvı solucan gubresi ile topraksız tarım yapılabilir mi. yoksa onu toprakta kullanmak daha mı akıl karı olur..topraktaki faaliyetleri artırdıgından..


saygılar

mehmet_yldrm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön