View Single Post
Eski 27-02-2015, 12:19   #2033
musa_ekrem
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Dün Balıkesir/Erdek'ten bir üyemiz özel mesajla DoktorTarsa'nın denizyosunu kullanımı hakkında bilgi almak istedi..Sonradan, özelden yanıt verdiğim için pişman da olmadım değil..

Yukarıdaki mesaj da özel mesaj olarak geldi az önce..
Hadi, alıntılayayıp buradan yanıt vereyim dedim..

Sayın musa_ekrem,

Fidan döneminde yılda 5 kez denizyosunu uygulamanıza pek gerek olmaz diye düşünüyorum..Çünkü onu yoracak meyvedir.
Nisan ayında 15 gün arayla iki kez, 19 litrelik sırt tulumbasına 20-25 gram denizyosununu ayrı bir kabta eritip koyarak ve organik bir yapıştırıcı kullanarak atmanız yeterlidir..Bir de eylül ayında verirseniz ideal olur..

Zeytin fidanlarınızı dikmeden önce, tarla toprağınızın su tutmasını, geçirgenliğini arttırmak için mutlaka 80-90 santim derinlikte tekli patlatma yaprtırınız..

Daha sonra, 50 cm genişlik, 50-60 santim derinlikte fidan çukuru açınız..
Tabanın kenarlarına 300-400'er gram triple süper fosfat ve potasyum sülfat koyup 10 santim toprakla örtünüz..Fidanın torba içinde dolanmış köklerini kesip çukura koyup toprakla bir 20 cm daha doldurunuz..Daha sonra hayvan gübresini koyup, tekrar toprakla örtüp sıkıştırınız..

Cevabınız için çok teşekkür ederim.tavsiyeleriniz üzerine gübrecileri dolaştım. Hiçnirinde potasyum sülfat gübresi yok. Türkiyeye girişi yasaklandı diyorlar. Bu nedenle alamadım. Bunun yerine sürekli 15.15.15+kükürt+çinko olandan önerdiler. Bana başka bir karışım tavsiye edebilir misiniz.?

Yine doktor tarsanın ürünlerinin pek çoğunu satan bir yer keşfettim. Denizyosununu 30 Tlye buradan alacağım. Ancak satıcı ziraat mühendisi yılda 5 kez uygulamanın çok olacağını söyledi. Yine aynı markanın speedfol serisi ile bir takvim hazırlayacaklarını hem fidan hemde yetişkin bitkilerime uygulayabileceğimi söyledi. İçindekilere bakarsak sıvı konsantre gübre ancak çiçek dökümünü azaltıp meyve tutumunu arttıracağını söylüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön