Merhaba Sayın porselen, eski kayıtlı bir üye olmanıza rağmen mesajlarınız yeni, tekrar hoşgeldiniz öncelikle.
Gıda mühendisi, kimyager ya da turşu uzmanı değilim, birkaç turşu ve enzim denemesinden edindiğim tecrübe ile yardımcı olmaya çalışacağım.
Turşularda sıkça oluşabilen çiçeklenme tabir ettiğiniz beyaz tabaka, eğer içeriğindeki asit dengesi yerindeyse, sirkesi az değilse örneğin, ortam ısısının yüksek olmasından kaynaklanabilecek hızlı ve yoğun fermantasyon nedeniyle olabilir.
Bu beyaz tabakayı temizleyip serin yere ya da buzdolabına aldığınızda sorununuz giderilecektir. Ancak genel olarak turşunuz eskilerin deyimi ile ekşidiğinde yani olgunlaştığında serin ve havadar bir yere alarak kullanacağınız zamana kadar ileri fermentasyonun önüne geçebilirsiniz.
|