View Single Post
Eski 26-02-2015, 06:27   #1
porselen
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Thumbs down Çiçeklenme, Çiçek mayası, Keflenme

Merhabalar herkese;
Sorunumu sizlere soru olarak iletiyorum ve dua ediyorum ki bilenler çıksın. İnternet aramasında ve site içi aramalarda net bir cevaba kavuşamadım. Sirke, enzim, turşu v.s. yapımlarını okumaya çalıştım ama tatmin eden bir bilgi bulamadım. Çalıştım diyorum çünkü ve özellikle sirke kısmı ağır ve kalın bir kitap gibi, oku oku bitmiyor. Konu açılmışken, bu sayfalar nasıl hafifletir tartışmasına da vesile olurum umarım. Bir de bu konu var, konuşuldu diye fırça atanlar yok mu! Ah onlar.. fırça atacaklarına, biliyorlarsa hangi sayfada olduğunu söyleyiverseler ya da onca agresif laf edene kadar bildiklerini aktarıverseler ne olur ki. Günlerce hatta haftalarca ansiklobedi devirir gibi okuyup duruyorsun ama bulamıyorsun işte.
Gelelim derdime; sevgili site üyeleri, enzim, sirke, zeytin, turşu, v.s. ne yapmaya çalıştıysam, çiçeklenme, çiçiek mayası, keflenme gibi isimlerle isimlendirilen hastalıkla yüz yüze geldim hep. Bu oluşum başladıysa eğer kurtulamak mümkün olmadı. Her gün temizlediğim oldu, hem de aylarca. Her gün havalandırdım, yani bol hava alacak şekilde karıştırdım ya da bir kaptan diğerine havadan dökerek aktardım. İçinden tortusu alınmış olanları sık sık ince bezden süzdüm v.s. olmadı. Kekik yağı tavsiyesi okudum bir yerde onu da denedim, kısa süre etkili, sonra mayalanma onun da koruyucu etkisini yeniyor. Temizlik için kullanacak olduğum sirke ve enzimlere karbonat atarak bir parça önüne geçebiliyorum sadece. Zeytinleri yağa basarak kurtarıyorum da diğerlerini kurtaramıyorum. Ne olur bu konu üzerinde duralım sizden ricam. Belki benim gibi bu dertten muzdarip başkaları da vardır ve çare arayıp duruyorlardır benim gibi.
Konunun kahramanlarına ait bir kaç fotoğraf da eklemeye çalışacağım.
Not: hiç sirke anam olmadı, hep çiçek mayalarım oldu.

porselen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön