View Single Post
Eski 23-02-2015, 23:03   #6
ozanemre
Ağaç Dostu
 
ozanemre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafaekiz83 Mesajı Göster
Hafta sonu tatilinde ceviz fidanlarının bir kısmının toprağının 10 cm derinliğine 250 gr kadar gömdüm. limon yetiştiriciliğiyle uğraşıyoruz. Yapraklarının çoğunluğunu dökmüş seneye kuruması muhtemel olan 10-15 yaşlarında bir limon ağacına da bu rekorgelişimden uyguladım. Bakalım sonuçları yaza doğru buradan paylaşırım.
Sayın mustafaekiz83,

Bu tarz uygulamalarda toprakla ilgili bütün analiz verilerinin elinizde olması denemenizde daha kesin bilgiler edinmenize yardımcı olur. Bu arada mart ayı toprak analizi için idealdir.

Bahsettiğiniz organik toprak düzenleyicisinin organik madde değerleri için tescillenmiş rakamın kuru yakma metodu ile çıkarılan sonucu dahi % 5-7'lerde. Bu değerler bir analizci olarak kuru yakma işleminde beni hep rahatsız etmiştir. Ayrıca pH sınır değerleri 6,3-8,3. Bu aralık ceviz için iyi bir aralık değil ve çok muğlak değerlerdir. pH 7,5 geçtiğinde mangan, fosfor, demir, çinko yarayışsız hale geçer. Aslında burada iş gören etmen humik+fulvik asit bileşenleridir.

Ancak ürünle ilgili denemenizi hayata geçirmenizi, yaz sonunda da toprak ve yaprak tahlili yaptırmanızı ve değerleri karşılaştırmanızı bizleri de bilgilendirmenizi çok isterim.

Esen kalın.

ozanemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön