View Single Post
Eski 23-02-2015, 06:30   #14
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Teşekkürler Sayın Bal Kaktüs,

İstediğimiz gibi saksı bulma imkanı olmadığından çoğu arkadaş beton veya seramik saksı yapmayı deniyor. Şamotlu seramik çamuru kullanıyorum, internetten sipariş edilebiliyor. Bazı belediyelerin seramik kursları var, o tür bir kurs bulursanız temel bilgileri almanız daha kolay olur(saksı yapma tecrübeleri yok ama işin tekniğini öğrenebilirsiniz) ya da bizler gibi internetten araştırarak ve youtube'dan videolar seyrederek yavaş yavaş deneyip öğrenebilirsiniz.

Temel bilgiler için aşağıdaki linkten Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı kurs dökümanlarını okumakla işe başlayabilirsiniz.

http://ismek.ibb.gov.tr/branslar.aspx?branscode=937

bu sayfada program modülleri başlığı altında 7 bölüm var herbiri için kitapçıklar var onları okumakla başlayabilirsiniz.

Saksı yapmak için 3 başlık daha öne çıkıyor okumaya o bölümlerden başlayabilirsiniz.
http://ismek.ibb.gov.tr/ismek-el-san...ka_yontemi.pdf

http://ismek.ibb.gov.tr/ismek-el-san...uk_yontemi.pdf

http://ismek.ibb.gov.tr/ismek-el-san...ve_pisirim.pdf

Temel bilgileri öğrenip saksı yapmaya başlayınca sıra pişirmek için fırın aramaya geliyor o nedenle bir kursa giderseniz bu sorunu daha kolay halledebilirsiniz.


Kolay gelsin,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bal Kaktüs Mesajı Göster
Hayırlı olsun. Harika isim bile yazmışsınız. Çok güzel heveslenmemek elde değil. Mesajlardan anladığıma göre sitede saksı çalışmaları daha önce yapılmış. Yapım ve materyaller için faydalanacağım konuları bana yazarmısınız lütfen. Bende öğrenmek istiyorum.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön