View Single Post
Eski 19-02-2015, 19:59   #2030
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musa_ekrem
Merhabalar,
Forumdaki yorumlarınızla çok sık karşılaşıyorum. Bende zeytin yetiştirmeye yeni başladım. 35 civarında ağacım var. Bu sene 35 kadar daha dikip sayıyı arttırmak istiyorum.
Sizin deniz yosunu kullanımı ile ilgili mesajlarınız dikkati çekti. Araştırdıklarım ve sizin paylaşımlarınızdan anladıklarımla bende doktortarsanın bu ürününü kullanacağım bu sene. Ürünü kendime çok yakın bir tarım firmasında buldum 30 TL civarında fiyatı olduğunu öğredim. Fidanları bu ay içerisinde dikip yılda 5 kez sizin önerdiğiniz zamanlarda uygulayacağım ancak doz konusunda bir mesajınıza rastlayamadım. Ayrıca bu ürünü ilk kullanımda bordo bulamacı ile karıştırmayı düşünüyorum. Ayrıca fidan kuyularına 400 gram dap+ şeker gübresi ve 1 kova yanmış hayvan gübresi koymayı düşünüyorum. Bu konularda fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. İyi günler
Dün Balıkesir/Erdek'ten bir üyemiz özel mesajla DoktorTarsa'nın denizyosunu kullanımı hakkında bilgi almak istedi..Sonradan, özelden yanıt verdiğim için pişman da olmadım değil..

Yukarıdaki mesaj da özel mesaj olarak geldi az önce..
Hadi, alıntılayayıp buradan yanıt vereyim dedim..

Sayın musa_ekrem,

Fidan döneminde yılda 5 kez denizyosunu uygulamanıza pek gerek olmaz diye düşünüyorum..Çünkü onu yoracak meyvedir.
Nisan ayında 15 gün arayla iki kez, 19 litrelik sırt tulumbasına 20-25 gram denizyosununu ayrı bir kabta eritip koyarak ve organik bir yapıştırıcı kullanarak atmanız yeterlidir..Bir de eylül ayında verirseniz ideal olur..

Zeytin fidanlarınızı dikmeden önce, tarla toprağınızın su tutmasını, geçirgenliğini arttırmak için mutlaka 80-90 santim derinlikte tekli patlatma yaprtırınız..

Daha sonra, 50 cm genişlik, 50-60 santim derinlikte fidan çukuru açınız..
Tabanın kenarlarına 300-400'er gram triple süper fosfat ve potasyum sülfat koyup 10 santim toprakla örtünüz..Fidanın torba içinde dolanmış köklerini kesip çukura koyup toprakla bir 20 cm daha doldurunuz..Daha sonra hayvan gübresini koyup, tekrar toprakla örtüp sıkıştırınız..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön