View Single Post
Eski 18-02-2015, 21:11   #27
alef blue
Ağaçsever
 
alef blue's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
,Ben o başlıkları biraz okudum aslında ,bazı kısımları baya teorik . İşe yarıycak gibi olan özel lambalar ,maliyetleri yüksek. Astarı yüzünü geçecek misali .Ledlerle ilgili farklı fikirler olunca . Siz işi çözmüşsünüz ( bitkileriniz sağlıklı ). O yüzden size sordum . bir led türü seçip ,deneme yanılma yoluyla öğrencez artık. teşekkür ederim .
ben de alırsam 3W power led'lerden 10-15 tane ile bir düzenek oluşturmaya çalışacağım, ya da hazır led grow light lar var 30-50 dolar arası(E27 12W LED Grow Light) olanlar benim aklımdaki gibi.. yanlız şuan benim yaptığımı hemen siz de yapabilirsiniz yani floresanla deneyebilirsiniz, çimlenmeye yardımcı olması açısından gayet yeterli, led'ler sırf kabin içinde hiç günışığı görmeden yetiştirmek zorunda olunursa gerekli ve özel bir yatırım gerektiriyor malesef

floresanlı düzenek için tek ihtiyacınız bir duy biraz kablo ve bir fiş, ben kendim yapmıştım isterseniz bi elektrikçiden alabilirsiniz ya da onlar beş dk'da yapabilir, bir anahtar da eklerseniz fişi çıkarmadan rahat açıp kapatırsınız ya da zamanlayıcıyla da olur, koçtaştan 7-8 liraya almıştım onu da (Mekanik Timer Mini - Koçtaş).

umarım yardımcı olabilmişimdir (:

alef blue Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön