View Single Post
Eski 16-02-2015, 11:45   #20
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Fırın içi derece sıcaklığı 30-35 C arasında gösteriyor. Gerekenden daha sıcak sanırım.

İlk yaptığım katı kıvamlı iki tertip mayanın fotoğrafı, henüz kabuğu kırmadım, kırınca ne yapacağımı bilemediğim için bekliyorum.

Eklenti 537231

Düzeltilmiş tarifle yaptığım mayanın kabuğu oluştu ve kısmen renk koyulaşması var. Keskin koku var ama bozuk gibi değil, en azından henüz.

Eklenti 537233

Kabuk kalkınca baloncuklu ve göz göz bir görünüm var, sıvı ayrışması yok.

Beslenmeye hazır mıdır sayın TigerX?

Eklenti 537234
30-35 derece çok muğlak bir değer. Daha stabil bir değer olması lazım. Ortalama ısı sadece ampul ile 32 dereceyi zor geçer. Yine de 35 derece oluyorsa ara ara ampulü kapatın. 28-30 derece en ideali...


Kabuğu kırınca yapmanız gereken şey videodaki ile aynı. Tek farkı, başlangıcın daha yoğun/katı bir hamur ile yapılmış olması. Gerisi tamamen aynı...

Yani içerisiden çıkan göz göz olmuş kısmını, kabuk kısmını almadan bir kaşık yardımıyla (küçük bir metal kaşık bile olur) alıp, yeniden 50 gr. un karışı + 50 gr Su ile devam etmek...

%100 Su oranlı olan da hazır görünüyor. Fazla beklemeye gerek yok. Bozulma riskine girmeye de gerek yok. Videodaki gibi besleyip devam edin...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön