Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Fırın içi derece sıcaklığı 30-35 C arasında gösteriyor. Gerekenden daha sıcak sanırım.
İlk yaptığım katı kıvamlı iki tertip mayanın fotoğrafı, henüz kabuğu kırmadım, kırınca ne yapacağımı bilemediğim için bekliyorum.
Eklenti 537231
Düzeltilmiş tarifle yaptığım mayanın kabuğu oluştu ve kısmen renk koyulaşması var. Keskin koku var ama bozuk gibi değil, en azından henüz.
Eklenti 537233
Kabuk kalkınca baloncuklu ve göz göz bir görünüm var, sıvı ayrışması yok.
Beslenmeye hazır mıdır sayın TigerX?
Eklenti 537234
|
30-35 derece çok muğlak bir değer. Daha stabil bir değer olması lazım. Ortalama ısı sadece ampul ile 32 dereceyi zor geçer. Yine de 35 derece oluyorsa ara ara ampulü kapatın. 28-30 derece en ideali...
Kabuğu kırınca yapmanız gereken şey videodaki ile aynı. Tek farkı, başlangıcın daha yoğun/katı bir hamur ile yapılmış olması. Gerisi tamamen aynı...
Yani içerisiden çıkan göz göz olmuş kısmını, kabuk kısmını almadan bir kaşık yardımıyla (küçük bir metal kaşık bile olur) alıp, yeniden 50 gr. un karışı + 50 gr Su ile devam etmek...
%100 Su oranlı olan da hazır görünüyor. Fazla beklemeye gerek yok. Bozulma riskine girmeye de gerek yok. Videodaki gibi besleyip devam edin...