View Single Post
Eski 16-02-2015, 11:27   #19
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Fırın içi derece sıcaklığı 30-35 C arasında gösteriyor. Gerekenden daha sıcak sanırım.

İlk yaptığım katı kıvamlı iki tertip mayanın fotoğrafı, henüz kabuğu kırmadım, kırınca ne yapacağımı bilemediğim için bekliyorum.

Name:  image.jpg
Views: 2755
Size:  70.8 KB

Düzeltilmiş tarifle yaptığım mayanın kabuğu oluştu ve kısmen renk koyulaşması var. Keskin koku var ama bozuk gibi değil, en azından henüz.

Name:  image.jpg
Views: 2780
Size:  72.4 KB

Kabuk kalkınca baloncuklu ve göz göz bir görünüm var, sıvı ayrışması yok.

Beslenmeye hazır mıdır sayın TigerX?

Name:  image.jpg
Views: 2764
Size:  71.4 KB

Edit:

Bu mesajı yazdıktan sonra blogunuza baktım.. Bebek kusmuğu benzetmesi müthiş olmuş benim mayanın kokusu mutfağa girilince bariz olarak algılanabilir durumda.

Kabuk sizin örneğinizdeki kadar kalın değil. Düzeltilmiş tarifle başlatalı 36 saat ancak geçti ama ortam sıcaklığı 35C civarında erken olgunlaşmış olabilir. Henüz beslemedim, kabuğunu kaldırdım fotoğraftaki gibi, yorumunuza göre hareket edeceğim.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön