View Single Post
Eski 16-02-2015, 08:05   #15
iynk
Ağaç Dostu
 
iynk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 134
Bende hafta sonu evde olmadığım için bu sabah 07:00 itibariyle mayayı hazırladım.

Tam Buğday unu (Golda) protein değeri % 11
Beyaz un(Teksin-Merzifon üretimi):Protein değeri %10,5 Kül :0,65

Daha önceden tarifi 50 şer gram olarak yazmıştım. Tekrardan bu sayfaya bakamadığım için 50 gr. Üzerinden hazırladım. Bugün gördüm ki tarifte su miktarı 100 gr.mış.
Bugün akşam 100 gr. su ile yapılmış yeni bir maya hazırlayayım. Sizlerinki ile aynı olsun.

Birde sorum var, mayayı fırında muhafaza ederken fırının ışığının yanması şart mı? Herhangi bir şey atlamayalım..

Eklenen Resimler
    
iynk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön