Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 15-02-2015, 19:10   #291
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Aubrietaları çimlendikleri yerden plastik bardaklara aktarma işlemini sonunda dün gece tamamlayabildim. Bu grubun bardaklarında cocopeat & perlit karışımı var. Resimlerini daha sonra ekleyebileceğim fideler oldukça elastik. Çek, asıl, eğ-bük kırılmıyor kopmuyor. Tabi ekildikleri ve dikildikleri yerde de ayakta duramayıp yıkılacak yer arıyorlar. Viyolde renk farklılığından da anlaşılıyor, kimi gözlere cocopeat koydum, torftan farkı sanki daha çabuk kuruyor gibi.

Name:  çimlenen aubrieta.jpg
Views: 916
Size:  68.8 KB

Alttaki resim 10 gün önce ekilen son aubrieta tohumları. Çimlenme oranı % 30 larda, ancak sonradan da bir bu kadar çıkabilir diye düşünüyorum. Sedum ussuriense lerin çimlenme oranı ise % 20 bile değil henüz. Sedumların resmi pek iyi çıkmayınca buraya aktarmadım.

Bugün yayladaydık. Ağaçları biraz budadım, biraz diyorum daha budamaya korktum yanlış bir şeye yaparım diye. Bolca fotoğraf çektim burada bir bilene soralım, yardım eden olmazsa kayınpeder gerisini hallader kendi biliğince artık. Adam iki hafta önce "bir gittiğimizde budayalım" diyordu, az önce ağaçları kestik biraz deyince "daha soğuklar var, keşke bir ay sonra yapsaydınız, kestiğiniz yerler soğuktan zarar görmezse iyi" dedi Öldürecek bu adam beni ...

Bayındırdan aldığımız iki 'kartopu' nun birini önceki haftalarda yukarı dikmiş, birini de ne olur ne olmaz diye balkona almıştık. Yukarıdaki neredeyse bir aydır sorunsuzca adına yakışır biçimde kartopu oynuyor. Bundan cesaretle arkadaşını da bahçenin farklı bir köşesine konumlandırdık.

Bahçenin her tarafı yine bembeyaz. Kimi yerlerde iki karışı geçkin kar var. Bu sene yağmur-kar kış kışlığını gösterdi. Evin dış duvarlarındaki boyalarda çok az da olsa dökülmeler olmuş.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön