View Single Post
Eski 15-02-2015, 09:57   #8
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Suyu 100 ml ölçtüm, unlar 1/3 cup. Sabah (6 saat sonra yani, gece 2:30 da başlattım) baktığımda henüz kabuk oluşmamış ama yüzeyde kuruma başlamıştı.

Size katılıyorum, her işte hayır vardır. Ben ilk başlattığım mayada o kadar çok hata yapmıştım ki, 7. Günde küflenince atmaya sebep çıktı diye rahatladım bile.

Diğer iki batch katı kıvam mayayı da yanyana koydum, dediğiniz gibi kabuklarını yarın sabah açıp devam etmeyi düşünüyorum. Farkı görmek enteresan olacak.

Ölçü kabı olmayanlar için yöntemin caydırıcı olmaması adına günlük kullandığımız eşyalarla yaklaşık olarak şöyle

1/3 cup = kallavi bir Türk kahvesi fincanı
100 gr su = 100 ml su = klasik su bardağının yarısından 1 parmak kadar eksik.

Ayrıca rondo gibi ev aletlerinin haznelerinde de ml olarak ölçüler bulunur
.

Bunlar da kullanılabilir. Sadece 1 cup ölçüsünün Amerikan sistemde 250 ml olduğunu bilmek yeterlidir, evdeki biberon bile ölçü için kullanılabilir.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön