View Single Post
Eski 15-02-2015, 01:50   #101
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bizim bahçede kadife çiçeği hariç hepsi çıkıyor. Hatta bazıları orman gibi denecek kadar. Konuyu okuyunca yuh artık diyesim geldi. Ot ilacı kullanmadığım için bunların sürüm esnasında toprağa bir faydası oluyor mudur?

Bilgiler için teşekkürler, bunu kesinlikle deneyeceğim.
Evet, bu bitkileri toprağa karıştırınca dekompoze olacaklar ve içerdikleri mineralleri de toprağa bırakacaklar. İçerdikleri karbon sebebiyle ayrıca toprağın organik maddesini de arttıracaklar. Tohum olgunlaştırmadan toprağa karışır ise tohum dökmeleri de engellenmiş olur. Tek dikkat edilmesi gereken ayrık gibi, kök parçalarıyla çoğalanlar olur.

Fakat bunlardan oksijenli çay yaptığınız taktirde yetiştirdiğiniz bitkilere içeriğini bilerek ve dozajını ayarlayarak verebileceğiniz organik gübre yapmış olursunuz. Yaptırdığım bor dahil analizde N,P,K,Ca,Mg,S,Fe,Cu,Mn,Zn,B tam tekmil ve biribirlerine göre olması gereken dengede oluyor ki, bu çok önemli. Başka hiç bir gübre ile böyle bir denge elde etmek mümkün değil. Analizde görünmeyen amino asitler, enzimler vs. bu minerallerin salt kimyasal minerallere göre bitkiler tarafından alınabilirliğini çok arttırdığı da muhakkak. Oksijen ve zengin mikroorganizma içeriği cabası oluyor.

Blogdaki yazıda uzun uzun anlattım, kurulacak bir düzenek ile sürekli ve tazelenen çay üretimi yapmak mümkün. Bu durumda bahçedeki yabani otların büyük çoğunluğu çok değerli oluyor

İrfan Çayı ile ilgili ayrı bir başlık açıp birden fazla kişinin yapmasını sağlamak ve kullanım sonuçlarıyla ilgili deneyimleri paylaşmak iyi olacak galiba.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön