Elimden geldiğince, dilimin döndüğünce bu süreçte birlite olacağız...
Başlayabilmemiz için gerekli olan malzemeleri aşağıda belirtiyorum…
- Tam Buğday Unu
- Beyaz Un (Tercihen %0.55 kül oranlı, olabildiğince sarı renkli unlar)
- Klorsuz İçme Suyu (Tercihen oda ısısında dinlendirilmiş)
- Küçük Kase
- Orta Boy Kase (veya Kapaklı Saklama Kabı)
- Tahta Kaşık
- Mutfak Terazisi; Mevcut değilse:
- 5 ml ölçü kaşığı (Tsp = Çay kaşığı)
- 15 ml ölçü kaşığı (TBsp = Temek Kaşığı)
- 240 ml ölçü kabı (Cup = 240 ml Su Bardağı)
- Kağıt Havlu
- Ambalaj Lastiği
Malzemelerin temiz olması yeterlidir. Özel bir sterilizasyona gerek yoktur. Amacımız zaten, Ortamda ve Unlar üzerinde bulunan Maya ve Bakerileri canlandırmaktır. Çok fazla sterilizasyonla ortamdaki faydalı bakteri miktarını azaltmış oluruz. Sadece kase ve kaşığı sıcak suyla yıkasak yeterlidir.
Şimdiden herkese kolay gelsin...