View Single Post
Eski 13-02-2015, 13:51   #2
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Elimden geldiğince, dilimin döndüğünce bu süreçte birlite olacağız...

Başlayabilmemiz için gerekli olan malzemeleri aşağıda belirtiyorum…
  • Tam Buğday Unu
  • Beyaz Un (Tercihen %0.55 kül oranlı, olabildiğince sarı renkli unlar)
  • Klorsuz İçme Suyu (Tercihen oda ısısında dinlendirilmiş)
  • Küçük Kase
  • Orta Boy Kase (veya Kapaklı Saklama Kabı)
  • Tahta Kaşık
  • Mutfak Terazisi; Mevcut değilse:
    • 5 ml ölçü kaşığı (Tsp = Çay kaşığı)
    • 15 ml ölçü kaşığı (TBsp = Temek Kaşığı)
    • 240 ml ölçü kabı (Cup = 240 ml Su Bardağı)
  • Kağıt Havlu
  • Ambalaj Lastiği

Malzemelerin temiz olması yeterlidir. Özel bir sterilizasyona gerek yoktur. Amacımız zaten, Ortamda ve Unlar üzerinde bulunan Maya ve Bakerileri canlandırmaktır. Çok fazla sterilizasyonla ortamdaki faydalı bakteri miktarını azaltmış oluruz. Sadece kase ve kaşığı sıcak suyla yıkasak yeterlidir.

Şimdiden herkese kolay gelsin...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön