View Single Post
Eski 12-02-2015, 12:09   #862
serhatkumburgaz
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-02-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 46
yaşama arzusu

Malumunuz bitkiler canlı varlıklardır .Bir çogu insandan hassas birkısmıda vurdumduymazdır.
öncelikli olarak çimlendirme ve köklendirme için en önemli konu karar aşamasıdır.
Bu karar sizin değil ektiginiz diktiginiz bitkinin kararıdır.

Doğal ortamlarında yaşayıp yaşamayacaklarına karar vermelerini sağlayan etkenleri uyğulamalarınızda göz önünde bulundurun.

Ağactan yere dusen tohum kurusammı yoksa çimlensem mi kararını iklim ve çevre kosulları ile bağdaştırır zorlu toprak kurak bir dönem hastalıklı bir dış zar ölmeyi kolaylastırır.

Kısacası tüm canlandırma işlemleri için çevre gözlemi ve uygun koşullar şart.

Gül çeliği örnegi vererek devam edeyim.

Suya düşmüş bitki çürüme eğilimindedir yaşama olan inancı sudaki besinler ve toprağa kavuşma umuduna bağlıdır .Kısa bir süre suda tutup (3-5 gün)sonra bol kumlu biraz torflu bir toprakta.

30 santim uzunluğunda serce parmagı kalınlığında çiçek kısmına yakın bir gül çeliğini aşşagıdaki şekilde bol kumlu az torflu toprağa yatırabilirsiniz. standart nemlendirme işlemleri toprak karısımını nemli tutup beklemelisiniz.

Cok kalın olmayan genç çelikler daha cok yaşama azmındedır 10 santım dısarıda 20 santim belirli bir açıyla topraga yatırdıgınız çelik istedgi yerden beslenir istedigi yerden sürgün verir çunku bu sistem çoklu olanak sağlar.

yağmur suyu içerik olarak boştur vermek yerıne almak taraftarıdır bitkinizi çabucak çürütür ancak çeşme suyunu duzenlemek icin karıstırabilirsiniz.hastalık bulundurmayan kuyu suyu kullanıma daha uygun olmasına ragmen yer altı suları zararlı gazlar ihtiva eder kullanmadan önce kovadan kovaya dokup havalandırmak ve 2 gun dinlendırmekte fayda var.
ellerimizde bulunan ph 5.5 asit ve koruyucu tabaka bitkileri tuttugunuz yerlerınden yakabilir bilhassa hassas dönemlerinde. Normal zamanda da çiçek ve meyveyi kolayca cürütebildiğinizi gözlemleyebilirsiniz steril bir eldiven kullanmak faydalı olacaktır. Elleriniz zaten topraktan kavrulmus tozlu durumda ise eldivene gerek yok.Daha bir sürü şey var ama uzatmayayım.Gözden kacırdıgımız detaylar bitkileriniz için ölümle yaşam arasındaki cizgiyi belirler. Saygılarımla..

Eklenen Resimler
 
serhatkumburgaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön