View Single Post
Eski 12-02-2015, 11:03   #858
tembeladam
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 68
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
Çok güzel duygudur kesinlikle çünkü çok iyi köklenmişler. Sadece su mu kullandınız yoksa koklendirici hormon da kullandınız mı. Ben de gül çeliklerini suya koydum 3 haftadır takib ediyorum ama belirgin koklenme göremedim. Yöntemi kısaca özerlerseniz sevinirim.
merhaba sayın sagun,
yukarıda maddeler halinde yazdım. ancak, hanımın o köklenecek kısımları küf sanması nedeniyle hepsi çöpe gitme riski yaşadı ama Allah'tan bana sormadan bir şey yapmaması sayesinde kurtuldular. hobilerime çok itinalıyımdır, oda sağolsun bunu bilir. )

köklendirici herhangi bir şey yapmadım kesik bile atmadım.

gülleri henüz bu yöntemle denemedim ama, armut çeliği aldım 20-30 kadar onları da aynı yöntemle hazırladım babama emanet ettim. umarım onlarda aynı şekilde olurlar.

ama denemelerimde gördüm ki söğüt dahil hiç bir çelik bende suda istediğim şekilde köklenmedi. belki benim hatamdır, bilemiyorum. kokusu ve berbat görüntüsü ve kapladığı yer itibariyle suda köklendirme benim için tarih olmuştur.

toprağın kendisinde yaptığımız gül çeliklerinde de gözle görülür bir gelişme yok. hatta hiç bir gelişme yok, geçen yaz alınlarına rağmen, ne kurudular ne köklendiler.
ayrıca torf - kum karışımı da verim olarak düşük gibi sanki ben hiç bir gelişme görmedim.

nasip olur da bitki agaç sevgim yıllarca devam ederse ben bu kağıt havludan şaşmam 2 cm çaplı odunu bile 3 haftada köklendirdiğine göre etkili, temiz kokusuz ve verimliliğini benim için kanıtlamış bir yöntem oldu. gönül rahatlılığıyla öneririm.

bu gazla devam edersem bolca çeliğimiz olacak. paylaşırız inşallah.

saygılar.

tembeladam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön