View Single Post
Eski 11-02-2015, 21:16   #162
Bal Kaktüs
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-01-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 825
KAKTÜSLER HAKKINDA GENEL BİLGİLER
**********************************
KAKTÜSLERİN UYKUYA ALINMASI
Kaktüsler, bulundukları bölgenin iklim özelliğine göre uykuya alınır. Son suları kısıntılı verilir ve Kasım ayında (Bazı bölgelerde kasım başında, bazı bölgelerde ortasında, bazı yerlerde ortasından sonra) sulama işlemi sona erdirilir. İlk bahara kadar kaktüsler uykuya alınır. Uyku dönemlerinde sulanmaz ve soğuklamaya bırakılır. Baharın başlamasıyla birlikte. spreyle fıs fıslayarak az miktarda su verilir. Bu su kaktüslerin rahat uyanmasını sağlar. Az miltarda fıs fıslama suyu 2 veya 3 kere uygulanır. Böylece kaktüsler uykudan mevsime adapte olarak uyanır. Daha sonra büyüme işaretleri görülünce, normal sulamaya geçilir. Kaktüslerin bol çiçek açması 2 şeyin doğru yapılmasına bağlıdır.
1-) Sonbahardan sonra doğru uyutulması,
2-) İlk Baharda güzel uyandırılması.

Birde uykuya kaktüsler güneş altında değil, ışıklı ama direk güneş almayan yerlerde yatırılmalıdır. Baharda da uyanma başlayınca güneşe birden çıkarılmamalı 1 hafta gibi kısmi güneş bir yerde tutulduktan sonra güneşe çıkarılmalıdır. 20.11.2013

Not: Bu yazıyı Facebook'taki "Kaktüs Antalya" gurubu sayfasının dosyalar departmanı için yazmıştım. Bu gün oradan aktardım. Kaktüslerle ilgili bir çok bilgiyi "Kaktüs Antalya" gurubu sayfasının dosyalarından okuyabilirsiniz.
https://www.facebook.com/groups/kaktusantalya/?fref=ts


Düzenleyen Bal Kaktüs : 11-02-2015 saat 22:47
Bal Kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön