Konu: Atlar
View Single Post
Eski 28-07-2007, 11:50   #1
tourkana
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Atlar

Bu konu burayla ne kadar alakalı tam bilemiyorum ama ben ve benim gibi bonsaici arkadaşlar için benzerlik taşıyan ve merak uyandıran bir konuyu paylaşmak istedim.
Genetik yapılarıyla oynanıp oynanmadığını da tam anlayamadığım ,ilk olarak Çin İmparatorluğunda çeşitli çaprazlamalarla çoğaltılıp geliştirilen bu sevimli hayvanlar Minyatür At lar.
Günümüzde körlere yardımcı olmaları için eğitilen köpeklerin yerine, daha çok yol bilgisini akıllarında tutmaları,geniş açıyla görme,üstün frekanslı işitme kabiliyetleri olduğundan,kediye kuşa saldırma gibi eğilimleri olmadığı ve bakımı beslenmesi daha ucuz olduğu için son dönemlerde tercih edildiği, ayrıca çocuklara hayvan sevgisi kazandırmada önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.
Aşağıya resimlerini ekliyorum, isteyenler google arama motorunda "miniature horses" yazıp grafiklerde aratırlarsa daha fazla fotoya ve fiyat bilgilerine ulaşabilirler.Bakarsınız buna ilgi duyan girişimci arkadaşlar veya petshop satıcıları ithalat-üretim bile düşünebilirler.

NOT: Minyatür atları Midilli ve Pony atlarla karıştırmamak gerekir.Bunlar onlardan çok çok küçükler.
ve fiyatlar atların boyu küçüldükçe artıyor.

Eklenen Resimler
     
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön