Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 10-02-2015, 09:08   #290
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
2014 ün 10. ayından kalan sorular. Kendi sayfama da aktaracaktım unutmuşum.

Çelik Alarak Üretim (Çelik Köklendirme)


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Yayladaki ortancaların uçlarından 10 gün kadar önce çelikler kestim ve bir gün sonra onları içerisine bire bir ince mil ve samra toprağı karıştırdığım plastik bardakların içine diktim. Ortancaların yaprakların uç kısımları ile ortadaki sürgünlerini keserek diktim. Şu an çatıda akvaryumun içerisinde duruyor. Havalar iyi olduğu için akvaryumun ağzını kapamadım. Bir arkadaş ortancaların yaprakları döküldükten sonra yapsaydın daha iyiydi dedi. Diğeri bahar başında yapsaydın dedi. Köklendiriciye batırmana gerek yok bir hafta sonra ben sana hümik asit (muhtemelen bunu kastetti) vereyim yukarıdan püskürt dedi. İnternetten bulduğum bilgilere göre zamanlama ve yaptığım işlem doğru. Siz ne dersiniz?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Ekım, kasım aylarında gul ve ortanca celıklemelerı yapılabılır fakat bıtkı dınlenme donemıne gırdıgı ıcın koklenme 15 gunde degılde 90 gunde olur. Baska bır yonu yok yanı, hepsının tutması dılegıyle Gece sıcaklıkları düşük olduğu için en az 1-1,5 ay geçmeli. Kasım ayı gibi tekrar alabilirsiniz. En iyi zaman bence şubat ve mart ayları, köklenme bu zamanlarda daha hızlı oluyor.

Köklenme olduğu zaman bitki gelişimi hızlanmaya ve su tüketimi artmaya başlıyor. Özellikle genç filizler 1-2 gün içinde gözle görülür şekilde uzuyor. Diktiğiniz çelikleri mart ayına kadar koruyun, hiç ummadığınız çelik bile tutabilir.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön