Konu: Nergis
View Single Post
Eski 07-02-2015, 23:07   #2518
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Arkadaşlar şimdiye kadar soğuklardan bozulan nergisim hiç olmamıştı. Geçen yıldan saksıda olan ve kendi gelişimi ile yapraklanan nergislerim nedense hepsi soğuklarda yaprakları dondu. Toprağında su olmadığı halde. Aynı yerde bahçede olanlarda ve yaklaşık 280 metre daha yükseklikte olan bahçemde bulunanlarda ise hiç problem yok. Çiçek açma hazırlığında olanlar bile var. Soğuktan etkilenen nergis cinsi ne olabilir.
Sayın Muda,

Hep yazmağa çalışıyorum..
Ekstrem ısı düşüşlerinde, şiddetli don olayının görüldüğü günlerde dışarıda olan saksılar ya polietilen örtülerle sarılmalı, ya da serin kapalı bir mekana taşınmalıdır..
Nergislerin çoğunun yaprakları şiddetli don olaylarından etkilenmez ama eğer saksı toprağı donup kökleri sıkıştırırsa kökler zedelenip öleceği için nergislerinizi kaybedebilirsiniz..Özellikle küçük saksıların toprağı çok daha çabuk donar..
Eğer saksı toprağınız donmadığı ve kökler bozulmadığı takdirde sadece yapraklar zarar görüp kuruduysa bu nergisler benim bildiğim kadarıyla Karaburun nergisleri veya benim bilmediğim düşük zone'lara tahammüllü olmayan bir türdür.

Anladığım kadarıyla hem evinizin bahçesindeki hem de 280 metre rakımdaki bahçenizdeki nergislerinizde hiçbir olumsuz durumun olmayışı bana sadece bunu düşündürüyor..Eğer saksılarınızdaki nergislerin yaprakları kururken, bahçede ekili olan aynı tür nergislerinize birşey olmadıysa saksı toprağınızın donduğu anlaşılabilir..

Ekim-bakım bilgileri için:

https://yogunkokulukatmerlinergis.wo...2012/08/13/19/


Düzenleyen pria : 07-02-2015 saat 23:41
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön